صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 2

۶۳- شکاف اعتقادی و رفتاری والدین و فرزندان

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد هادی

عنوان: شکاف اعتقادی و رفتاری والدین و فرزندان

یکی از مواردی که خیلی دل نگران می کند پدر و مادرها را  این است که متوجه می شوند، نگاه، باور و اعتقاداتشان با فرزندشان متفاوت است. این خیلی آزار دهنده و نگران کننده می شود.

سوال: آیا واقعا شرایط زندگی ما با فرزندان، اتفاقات زندگی ما و اتفاق های زندگی فرزندان مساوی و یکسان بوده است؟ خیر…

بنابراین، نتیجه اش این می شود که مثلا یک پدر و مادری غذاهای فست فودی را بَد بدانند و فرزندشان کاملا علاقه مند به غذاهای فست فودی است. یک پدر و مادری فلان رفتار را جذاب بدانند اما بچه هایشان اصلا علاقه مند به انجام آن رفتار نباشند.

چه باید کرد؟

این موارد به دو بخش کلی تقسیم بندی می شود.

  • بخش اول: مواردی که ذوق و سلیقگی است. مثل: علاقه مندی به غذها و تفریحات….

البته اگر برایشان ضرر دارد یک تلاش جدایی را نیاز دارد که مثلا فرزند ما بداند غذا و بازی فلان به مزاج او خوش می آید اما برایش ضرر دارد. اما سعی کنیم حال او را بفهمیم و بدانیم که آن آدم با ما متفاوت است…

  • بخش دوم: مباحثی که اصول زندگی است و نمی توان از آن خارج شد.

مثلا: باورهای اعتقادی…. نمی شود بنشینیم و با خیال راحت بگوییم: فرزند ما به اصول یک انسان خوب پایبند نیست و عاشق بَد بودن و آزار رساندن به دیگران است. درست که دنیای امروز ما را به یک سری از رفتارهای بَد تشویق می کند اما قرار نیست آنها را طبیعی و طبیعت زندگی امروز بدانیم! آنجا چه کار باید کنیم؟ آنجاست که والدین موظف هستند در یک تعامل و تبادل صمیمی بدون تحریک لجبازی بچه ها راه پیدا کنند برای یک تعامل و تبادل فکری و دور کردن اتفاق هایی که می تواند سلامت فرزند را به خطر بیندازد.

جمع بندی:

  • از اختلاف نظر با نسل بعدی خودمان نترسیم!
  • در مواردی که خیلی مهم نیست تلاش نکنیم آنها را مثل خودمان کنیم.
  • در مواردی که مهم است و سعادت و سلامت آنها را به خطر می اندازد با یک فضای صمیمی و تبادل عاقلانه سعی کنیم نظراتمان را به بچه ها تقدیم کنیم.
پیمایش به بالا