صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 2

۶۴- نحوه مواجه با اعتقادات متفاوت فرزندان

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد هادی

عنوان: نحوه مواجه با  اعتقادات متفاوت فرزندان

چه می شود فرزندی که با پدر و مادر بزرگ شده است با آنها به اختلاف اعتقادی می خورد و باورهایشان متفاوت می شود؟

در گذشته مثلا ۶۰-۵۰ سال قبل رسانه ها و مراکز و نهادهایی که با آدم ها سر و کار داشتند تعداد محدودی بودند و گاهی تعدادشان به صفر می رسید. یعنی در فلان روستا و شهر کوچک در ۶۰-۵۰ سال قبل یک شخصی تا ۴۰ سالگی، حتی بزرگتر و تا آخر عمرش با هیچ رسانه ای سر و کار پیدا نمی کرد. غیر از منزل هیچ نهاد، مجموعه و مرکزی برای این فرزند کار تربیتی انجام نمی داد. بنابراین تنها جایی که روی این فرزند اثر می گذاشت خانه بود. برای همین بود که می توانستیم مادر را ببینیم و دختر را بگیریم، می توانستیم باور کنیم که یکی مانند بابایش است…

اما الآن اینگونه نیست. فرزند ما با رسانه های مختلف و متفاوت، با مراکز و نهادهای اثرگذار در تربیت به شکل های مختلف و متفاوت سر و کار پیدا می کند.

بنابراین، قرار نیست تنها عامل اثرگذاری بر فرزند پدر و مادرش باشد. حتی اگر این فرزند پدر و مادر پرتلاشی در زمینه تربیت داشته باشد باز هم در آخر دیگران هم اثر خودشان را می گذارند.

البته اعتقاد داریم که مهمترین نقش مربوط به پدر و مادر و رفتارهایشان با فرزند است.  اگر پدر و مادر نقش خودشان را به خوبی ایفا کنند اثر گذاری عمیقی بر فرزند و شخصیت آنها خواهند داشت. اما تنها اثرگذاران نیستند. البته بعضی از پدر و مادرها خیلی هم تلاش نمی کنند برای تربیت فرزندشان، خیلی آسان وقتی فرزند را در مدرسه ثبت نام می کنند  انتظار دارند سفارش بدهند به مدرسه که فلان فرزند را می خواهند و تحویل هم بگیرند… انگار خودشان هم دوست دارند وظیفه تربیت را گردن دیگران بیندازند.

در یک جمله می توانیم بگوییم: از آنجایی که تنها عامل اثرگذاری بر فکر و تربیت بچه ها پدر و مادرها نیستند اعتقادات و باورهای بچه ها مساوی با اعتقاد، عادات و باورهای والدین نخواهد شد.

این یک امر طبیعی است. اگر بپذیریم که یک  امر طبیعی است برخورد و مواجه شدن با آن راحت تر می شود. البته این به معنای تسلیم شدن نیست. گاهی مواقع باورهای غلطی به فرزندان ما تسلیم می شود که ما باید با آنها مقابله کرده و اصلاح کنیم. 

پیمایش به بالا