البته کسی مجبورتان نکرده، می توانید به همین رویه ادامه بدهید و هر موضوع را از جنبه ناراحت کننده اش نگاه کنید و زانوی غم به بغل بگیرید، یا می توانید در هر موقعیتی، نکته بامزه ای بیابید و به آن بخندید.
اما قبل از اینکه تصمیم تان را بگیرید، به نتیجه تازه ترین مطالعات در مورد تأثیر خنده بر سلامت توجه کنید.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه لومالیندا در کالیفرنیا، چند سالی است که روی تأثیرات روان شناسی و بیولوژیک خنده و شادی بر انسان مطالعه میکند و آخرین مرحله این مطالعات به نتایج جالبی دست یافته است؛ اینکه خندیدن روی هورمون های مرتبط با استرس تأثیر میگذارد و میزان ترشح آن را در بدن کم می کند.
مرحله اول این مطالعات در سال ۲۰۰۱، روی تأثیرات روانی خندیدن متمرکز بود. محققان مردم را به طریقی وادار به خندیدن می کردند، بعد از آنها می خواستند تا احساس خود را نسبت به قبل از آن، توضیح دهند. مقایسه این احساسات، نشان داد که خندیدن و ابراز شادی، باعث کم شدن احساس تنش و اضطراب و افزایش احساس انرژی مثبت و بهتر شدن خلق و خوی در آنها شده بود.
در مرحله بعدی این مطالعه، در سال ۲۰۰۶، این تیم تحقیقاتی سعی کرد واسطه های بیولوژیک و شیمیایی را که موجب این احساس می شود، پیدا کند. اندازه گیری های آزمایشگاهی نشان داد وقتی افراد فیلم های کمدی و خنده دار تماشا می کنند، میزان ترشح هورمون ضددرد درونی و طبیعی بدن یعنی اندورفین، افزایش می یابد.
افزایش ترشح این هورمون ها، باعث می شود که فرد احساس آرامش و راحتی بیشتری کند و بهتر بتواند با شرایط ناسازگار کنار بیاید. ترشح اندورفین ها، که از دسته ترکیبات شیمیایی مشابه مرفین ها هستند، حالتی ایجاد می کند که مصرفکنندگان موادمخدر، سعی می کنند با استفاده از موادمخدر خارجی، آن را به دست بی اورند. همچنین مطالعه این محققان نشان داد میزان ترشح هورمون رشد هم بعد از خندیدن بیشتر ترشح می شود.خندیدن روی هورمون های مرتبط با استرس تأثیر میگذارد و میزان ترشح آن را در بدن کم میکند.در آخرین مرحله این مطالعات، که هفته گذشته نتایج آن منتشر شد، واسطه های شیمیایی دیگری نیز بررسی شد و این طور نتیجه داد که در اثر تماشای فیلم های خنده دار، میزان ترشح هورمون های نشانه استرس، مانند کورتیزول و آدرنالین کاهش قابل ملاحظ های می یابد(تا ۷۰ درصد).
بررسی های قبلی در گروه های دیگر تحقیقاتی نشان داده بود که ترشح بیش از حد هورمون های نشانه استرس، مانند کورتیزول، موجب کاهش قدرت دفاعی و ایمنی بدن می شود و بدن مستعد ابتلا بهانواع عفونت ها و همچنین بیماری هایی می شود که رابطه آنها با وضعیت التهابی روشن شده است.
به عنوان مثال مطالعه ای که نتایج آن ۲ ماه پیش منتشر شد، مشخص می داد افرادی که به طور درازمدت درگیر استرس های شغلی هستند، بیشتر از سایرین احتمال دارد که دچار بیماری های قلبی و عروقی شوند. مطالعه دیگر نشان داده بود که افزایش سطح پایه این هورمون ها، میتواند زمینه را برای ابتلای افراد به دیابت نیز فراهم کند.
افرادی که سطح استرس بالایی دارند، معمولا بیشتر سرما می خورند و سرماخوردگی شان بیشتر طول می کشد.
حالا دیگر تصمیم با خودتان است، می توانید بیشتر بخندید و سالم باشید، یا اینکه بازهم واقعیت را از نیمه ی تاریک آن ببینید.
خنده سلامتی می آورد
- خرداد ۶, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 117 نفر
- برچسب ها : احساس آرامش, استرس, اندورفین, بهداشت و سلامت, ترشح هورمون, تنش, خندیدن, روانشناسی, سرماخوردگی, سلامتی, ضد درد