صفحه اصلی دوره بازکردن همه
4 از 4

۱۳۷.وابستگی فرزند(قسمت سوم)

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: وابستگی فرزندان، قسمت سوم

راهکارهای پیشگیری از وابستگی فرزندان:
۵- فرزندان را به محیط هایی غیر از خانه، ببریم!
مثلا: اشکالی ندارد که بچه های ۴-۵ سال به بالا گاهی اوقات به منزل عمو، خاله و خویشاوندان بروند. ولی باید به این توجه داشته باشیم که آن محیط خلاف اصول تربیتی ما عمل نکنند. و حتی اگر اجازه هم بدهیم که یک شب را هم در منزل آنها سپری کنند.

۶- قراردادن بچه ها در گروه های همسال
گاهی در محیط بیرون از خانه، بچه ها در حال بازی هستند و محیط امن و سالمی هم هست به فرزندان اجازه بدهیم که به جمع آنها بروند. مراقبت و دقت نظرهای تربیتی خودمان را هم داشته باشیم.

۷- عدم به کارگیری برخی جملات وابسته ساز
فرزند دچار اشتباه می شود. مادر می گوید: شب می خوابی، صبح بیدار میشوی و می بینی که من نیستم، سر به بیابان می گذارم!!!
در اینجا مادر میخواهد از فرزند مراقبت کند ولی نمی داند که فرزند با این جمله وابسته خواهد شد. برای اینکه ابرو را درست کند، چشم فرزند را هم نابود می کند. همین جمله باعث می شود فرزند از ترسی که دارد از کنار مادر تکان نخورد.
برخی جملات والدین با روح و روان فرزندان بازی می کند.

۸- پدر، فرزند را همراه خودش به محیط جامعه ببرد.
به عنوان مثال پدر برای اینکه ماشینش را تعمیر کند یا خریدی انجام بدهد، فرزند را با خودش همراه می کند. بچه هایی که بصورت تنهایی با پدر یا مادر بیرون می روند کمتر وابسته خواهند شد.

۹- بیان داستان ها
داستان هایی که می تواند نقش آفرینی یک فرزند را برای خودش انجام بدهد. مثلا داستان بچه ای که از مدرسه می آید و خودش تکالیفش را انجام می دهد را برای فرزند تعریف کنیم. اجازه بدهیم که از این شخصیت الگو برداری کند و همزاد پنداری کند.

محتوای درس
پیمایش به بالا