صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۱۵.تمرکز بر موضوع

متن

بسم‌الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد قرائتی

عنوان: تمرکز بر موضوع      

اگر می‌خواهیم آرامش پیدا کنیم باید متمرکز شویم بر روی مسئله أَرْبابٌ مُتَفَرِّقُونَ خَیْرٌ . مثلا اگر میهمان برای شما بیاید و یک یک نوع غذا را از شما بخواهد، اهل خانه ناراحت نیستند؛ اما اگر چند تا میهمان باشند و هرکدام هم یک رقم غذا بخواهند، صاحبخانه برای تهیه غذا گیج می‌شود با سلیقه های مختلف و این به نوعی آرامش را از بین می برد.

حضرت یوسف (ع) در زندان به هم زندانی‌های مشرکش گفت: أَرْبابٌ مُتَفَرِّقُونَ خَیْرٌ  آیا چندخدایی بهتر است یا یک خدای قهار؟ آری، آرامش در سایه توحید است.

یعنی انسان یک راهی را با عقل و منطق انتخاب کند و اگر این راه با حرف حجت خدا هم جور درآمد، هر که هر چه می‌خواهد بگوید.

امام صادق (ع) فرمود: خداوند به یکی از انبیاء وحی کرد به مردم بگو ظاهرتان هم مانند ظاهر دشمنان ما نباشد، نه فقط قلباً دشمنان ما را دوست نداشته باشید، قیافه آنها را هم نگیرید. لا تَلبَسُوا لِباسَ أعدائی لباس‌هایی که دشمنان خدا می‌پوشند را نپوشید،  و لا تَطعموا مَطاعِمَ أعدائی غذایی که دشمنان خدا می‌خورند را شما نخورید، و لا تُشاکِلُوا بما شاکَلَ أعدائی  سبک زندگی آنان را پیش نگیرید که اگر کردید   فَتَکُونوا أعدائی کما هُم أعدائی شما هم مثل آنها می‌شوید.

گاهی وقت ها یک مدی را دشمنان پخش میکنند تا ببینند چقدر جامعه را مقهور خود میکنند، خودباختگی استرس می‌آورد. پسری با تیپ عجیب‌وغریب آمد پیش من، گفت آقا قیافه من طوری است؟ گفتم نه! اگر خودت انتخاب کردی اشکالی ندارد، ولی اگر رفتی آرایشگاه و گفتی اینجا رو روسی بزن، اینجا را فرانسوی بزن، یعنی اختیار موی سرت دست خودت نیست و این خودباختگی است. خودباختگی بد است که انسان اراده نداشته باشد چه لباسی را بپوشد و تیپ خودش را درست کند، لذا باید ما خطمان را جدا کنیم، لَکُمْ دِینُکُمْ وَلِیَ دِینِ.

به پیامبر پیشنهاد دادند یک سال شما کوتاه بیایید، یک سال ما: فرمود لَکُمْ دِینُکُمْ وَلِیَ دِینِ شما راه خودتان بروید و من هم راه خودم.

یکی از راه‌های آرامش:

تأییدات الهی آرامش‌بخش است. در قرآن تأییدات الهی زیاد آمده أَنْزَلَ السَّکینَهَ . در قرآن آیات زیادی داریم که تایید خدا را دارد ایدتک بروح القدس. و ایّدهم بروح منه، ایّدک بنصره و بالمؤمنین و …
تأیید استاد مانند تأییدات الهی است.

یکی از دوستان می‌گفت من پیش‌نماز مسجد عبدالعظیم بودم، یکی رسید گفت خواب دیدم که پیش‌نماز حرم امام حسین شدید. چون حدیث داریم کسی حرم عبدالعظیم حسنی را در شهرری زیارت کند ثواب زیارت امام حسین را دارد، گاهی برخی خواب‌ها که با شرایطی باید باشد به‌نوعی بعضی از اعمال را تأیید می‌کنند، گاهی با امداد غیبی و گاهی با آرامش کارها تأیید می‌شوند.

محتوای درس
پیمایش به بالا