کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: لزوم توافق والدین در تربیت
پدر و مادر باید در ساعت خواب بچه ها و تغذیه آنها به توافق جدی برسند.
مثلا اگر قرار است که فرزند ساعت ۱۰شب بخوابد، اختلاف نظر وجود نداشته باشد. مادر زمینه و بستر خوابیدن فرزند را فراهم می کند ولی پدر مقاومت کند. این محل سوءاستفاده تربیتی برای فرزند می شود.
چقدر خوب است که پدر و مادر با گفتگو کردن به یک توافقی برسند.
یکی دیگر از نکاتی که در توافقات تربیتی باید مورد توجه باشد بحث استفاده از رسانه هاست. بچه ها مجاز هستند که چه میزان از تلویزیون استفاده کنند؟ آیا برای فرزند تبلیت و گوشی موبایل بخریم؟
در این موارد هم پدر و مادر باید به یک توافق جمعی برسند. این هم می تواند خیلی به هارمونی تربیت کمک کند که کار تربیتی بدون آرامش جلو برود.
یکی دیگر از مواردی که باید توافق انجام بشود هماهنگی در ارتباطات فامیلی می باشد. مثلا به خانه پدربزرگ یا خاله می رویم فرزند درخواست دارد که شب آنجا بماند. در این موضوع باید توافق بشود و از قبل فکر شده باشد. اینطور نباشد که در این هنگام پدر موافقت کند ولی مادر مخالفت کند!
اگر پدر و مادر همنوا باشند و مخالفت کنند طرف مقابل هم تبعیت می کنند و اطرافیان هم اصرار نمی کنند.
نکته ی بعدی توافق بر روی مباحث دینی فرزندان است.
بر روی حیاء و حجاب و نمازشان است. مثلا مادر تشخیص می دهد که دخترش از ۶سالگی به بعد با حجاب مشخصی از منزل بیرون برود ولی پدر مخالفت می کند به این بهانه که هنوز او به سن بلوغ نرسیده است. اینجا بچه ها دچار تضاد تربیتی می شوند.
در بحث نماز هم همینگونه است. در این موارد حتما باید توافق صورت بگیرد.
یک قاعده و اصل کلی: ما اگر می گوییم که پدر و مادر بر روی اصول و روش های تربیتی به توافق برسند نه اینکه نظرات سلیقه ای باشد. مثلا سلیقه مادر یا پدر پیاده بشود. بلکه باید براساس نظرات کارشناسی و تربیتی باشد. لذا فصل الخطاب باید نظر کارشناسان حوزه تربیت در این حوزه ها باشد و هر دوی پدر و مادر هم باید تابع باشند و موضوع را بپذیرند.