صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 4

۳۲.شکل دهی شخصیت، همبازی، قصه گویی،محیط

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: شکل دهی شخصیت، همبازی، قصه گویی و محیط

راهکارهای شکل دهی شخصیت در فرزندان:
۳- داشتن همبازی خوب
ما سعی کنیم که یک همبازی خوبی در کنار فرزند قرار بدهیم تا فرزند به تبعیت از او رفتارهایش خوب بشود. و باید توجهاتی را هم داشته باشیم.

۴- قصه گویی
قصه، یکی از مهمترین ابزارهای تربیتی است.
خداوند متعال که قرآن را برای انسان فرستاد، در اصل کتاب تربیت برای انسان فرستاده است. در قرآن بیش از ۳۰۰ داستان را می بینید که این داستان ها هرکدام یک بُعد از شخصیت انسان ها را تشکیل یا اصلاح می کند.
ما باید توجه کنیم که داستان یک ابزار مهم تربیت است. ولی نکته ای که در داستان و قصه گویی باید توجه کرد این است که شخصیت اصلی داستان و قصه ها باید مثبت باشد. یعنی گاهی اوقات ما کتاب هایی با عنوان فلانی تنبل و فلانی لجباز برای بچه ها می خوانیم. این ها الگو می گیرند.
یعنی اگر می خواهیم ادب را به فرزند یاد بدهیم یک شخصیتی مثل امین مودب برای او تعریف کنیم.
برخی از خانواده ها از این گله مند هستند که کتاب خوب نمی توانیم پیدا کنیم. در اینجا والدین باید خودشان تولید کننده داستان باشند.

۵- استفاده از محیط های خوب و سالم
گاهی اوقات بچه ها را در محیط هایی مثل مساجد، هیئات، مراکز فرهنگی خوب و.. ببریم. اجازه بدهیم که انسان های خوب و رفتارهای خوب را ببینند و خود این کمک می کند تا شخصیت بچه ها بهتر شکل بگیرد. ما نباید از اصل محیط غافل بشویم چون محیط یکی از مهمترین بخش های تربیت است.
محیط به معنای طول و عرض جغرافیایی نیست، محیط یعنی جایی که یک جمعی حضور دارند و در آنجا کنش و واکنش هایی انجام می شود و این اعمال تأثیرگذار است.
از طرف مقابل هم خیلی مراقبت کنیم تا فرزندان را در محیط های پرآسیب نبریم. مخصوصا جاهایی که آسیب های رفتاری دارد. حتی منزل نزدیکان که می دانیم رفتارهای نامناسب انجام می شود در این سنین مراقب باشیم که فرزند را با این محیط ها خیلی مرتبط نکنیم.

محتوای درس
پیمایش به بالا