صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 4

۲۹.ضرورت مهد کودک قسمت دوم

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: ضرورت مهد کودک، قسمت دوم

یکی از دوره های زندگی بچه ها، دوره ی اجتماعی شدن آنهاست. و خیلی از خانواده ها این پرسش در ذهنشان بوجود می آید که آیا ضرورتی وجود دارد که فرزندان را به مهد کودک بفرستیم یا خیر؟
قبل از دوران دبستان دو دوره برای ارتباطات فرزندان با محیط های تربیتی و آموزشی داریم:
• دوره پیش دبستانی: در بسیاری از موارد دو سال تعریف می کنند. (یعنی دو سال قبل از دبستان)
• دوران قبل از پیش دبستانی (به این ایام، دوران مهد کودک می گویند) سنین ۴-۳سالگی بچه ها
آن چیزی که مهم است خیلی از خانواده ها می گویند چون فرزند تک دارند و چون فرزند نیاز به ارتباطات اجتماعی دارد، آیا از سن ۳-۲ سالگی او را در مهد کودک بگذاریم یا خیر؟
اولین توصیه این است که که در چهار سال اول بهترین محیط تربیتی فرزندان، کنار مادر بودن است. و با مدیریت و محوریت و مربی گری مادر باید اتفاق بیفتد. لذا برخی از کارشناسان حتی غربی معتقدند که بچه ها زیر چهار سال اگر به مهد کودک سپرده بشوند در حق آنها ظلم شده است. و می گویند که کنار مادر بهترین محیط برای رشد بچه هاست. چه رشد جسمی، چه رشد عاطفی و احساسی و روحی و روانی
و این رشدها کنار مادر بهتر اتفاقی می افتد و حتی معتقد هستند که اگر مادر با روش های خوب تربیت آشنا باشد حتی بهترین دوره برای آموزش و یادگیری بچه ها همان چهار سال در کنار مادر است.
بنابراین، ضرورت آنچنانی وجود ندارد که بچه ها را در چهار سال اول به مهدهای کودک بفرستیم ولی با رعایت چند نکته که باید رعایت کنیم:
۱- حتما از دو سالگی برای فرزندان همبازی داشته باشیم.
یعنی بچه ها رشد اجتماعی شان را در کنار همبازی هایشان ولی در خانه باشند. و ضرورت ندارد که برای همبازی پیدا کردن باید آنها را مهد کودک بگذاریم.

۲- مادر با روش ها و شیوه های تربیتی آشنا باشند.
باید سطح آگاهی مادران در این دوران باالا برود.
مثلا مادر بداند فرزند اگر بخواهد در این دوران نقاشی بکشد چطور زمینه اش را فراهم کند. یا اگر می خواهد بازی های مهارتی انجام بدهد چگونه زمینه اش را فراهم کند؟
مادران با مطالعه کردن و شرکت در دوره های آموزشی سعی بر افزایش سطح آگاهی خودشان داشته باشند.
۳- مادر باید خودش را از لحاظ روحی و روانی آماده کند.
مثلا مادری بود که می گفت: من پیشنهاد شغلی خوبی داشتم ولی به خاطر فرزند در خانه ماندم!
همین نگرش منفی در او ایجاد کرد و وقتی که نگرش منفی باشد در رفتار هم تأثیر می گذارد و در محیط خانه منفی می شود
بنابراین، ضرورتی ندارد که بچه ها به مهد کودک بروند مگر با همین نکاتی که بیان شد و با توجه به این نکات که فراهم بشود و خانه بشود مهدی برای پرورش و تربیت فرزندان

محتوای درس
پیمایش به بالا