صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 4

۲۸.ضرورت مهد کودک قسمت اول

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: ضرورت مهد کودک، قسمت اول

یکی از پرسش هایی که خانواده ها دارند این است که آیا نیاز است فرزندانمان را به مهدکودک بگذاریم یا خیر؟
دایره ی مهدکودک وسیع است. از کودک شیرخوار می توانیم در مهد کودک بگذاریم تا قبل از شروع دبستان!
 اما، بهترین حالت این است که بچه ها تا چهار سالگی کنار مادر باشند.
آقای جان گیلدر من کتابی تحت عنوان گهواره ها را چه کسانی تکان می دهند نوشته است که طی آن بیست سال به پژوهش در مورد مهد کودک ها پرداخته است. ایشان به این نتیجه رسیدند که در سه چهار سال اول در حق فرزندان ظلم است که آنها را به مراکز نگهداری یا مهدهای کودک بفرستیم. لذا باید در آغوش و کنار مادر باشند. و در محیط صمیمی خانه باشند مگر اینکه دلیل قانع کننده ای وجود داشته باشد. ولی همان دلایل قانع کننده باعث نمی شود که فرزند آسیب نبیند.
بهترین و امن ترین نقطه اتکاء بچه ها خانواده است. و کنار والدین است مخصوصا در سه چهار سال اول زندگی
اما در همین دوران ۴-۳سال اول زندگی لازم است که گاهی اوقات بچه ها با گروه های همسالشان باشند. ممکن است ما گاهی اوقات در همسایه ها و فامیل همسالی وجود نداشته باشد و ما نتوانیم ارتباط گیری کنیم و در شهر غریبی هستیم و دلایل دیگر، اینجا توصیه می شود که یک مراکز مهد کودک را پیدا کنیم و می توانیم در یک مهد کودکی که فضای مناسب و بچه های خوب و مربی های توانمندی دارد قرار بگیرند تا روابط اجتماعی شان تقویت بشود.
نکته ی بعد این است که بچه ها گاهی اوقات نیاز به بازی با همسالانشان دارند. ممکن است که ما در محیط خانه نتوانیم این بستر و زمینه را فراهم کنیم لذا چقدر خوب است که او را به محیط های همسالان مثل مهد کودک ببریم و فقط در ساعات بازی با آنها بازی کند و فعالیت هایی را در آن محیط داشته باشد.
نکته ی سوم که باید به آن توجه بشود این است بچه هایی که وارد مهد کودک می شوند گاهی اوقات احساس به آنها دست می دهد که پدر و مادر از دست آنها خسته شده اند.
گاهی پدر و مادر از این جملات بسیار غلط استفاده می کنند و به فرزند می گویند:
• کِی شنبه می شه تا تو به مهد بری و من راحت باشم!
• یک موقع از مهد می آیی و می بینی که من نیستم و سر به بیابان گذاشتم!
این جملات غلط است. اتفاقی که می افتد این است که فرزند در مهد کودک احساس ناامنی می کند. این احساس ناامنی کردن ضرر و زیان فراوانی را برای او به دنبال دارد.
لذا ساعت هایی را که برای بازی می رود باید با آرامش باشد.

محتوای درس
پیمایش به بالا