صفحه اصلی دوره بازکردن همه
ازدواج
تربیت فرزند
خانواده
همسرداری
1 از 2

۲.کمک به ازدواج

متن

بسم‌الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد قرائتی

عنوان: کمک کردن به جوانها در امر  ازدواج

در تشکیل خانواده باید کمک کنیم در همه کارهای خیر اسلام سفارش کرده که کمک کنید تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى، دختر خوبی، پسر خوبی سراغ داریم معرفی کنیم، معرفی خودش کمک هست، پولی در اختیار بگذارید که این کار انجام شود. گاهی وقت‌ها پول نداریم ولی آبرو که داریم، از آبروی خودمان مایه بگذاریم، این خودش نوعی کمک کردن است و اگر ازدواج سر بگیرد آنوقت در اجرش هم شریکیم. روایت داریم که اگر کسی نسبت به امور باقی مسلمانان بی خیال باشد و بگوید به من چه مَنْ أَصْبَحَ لا یَهْتَمُّ بِأُمورِ الْمُسْلمینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ حضرت می فرماید: کسی اگر به فکر مشکلات انسان ها نباشد مسلمان نیست! پس بیخیالی ممنوع . اهتمام یعنی بخواهیم بشود ، جدی بشویدو با دلسوزی همت کنیم.

در انفاق هم همین‌طور است خداوند می‌فرماید اگر داری خودت انفاق کن، گاهی وقت‌ها من می‌گویم پول ندارم، خب آبرویت را بگذار از دیگری بگیر و بده آن فقیر.

وَ لا یَحُضُّ عَلی‏ طَعامِ الْمِسْکینِ من خودم ندارم ولی می‌توانم آبرو دارم، زنگ بزنم یک فقیر را معرفی کنم و بگیرم به او بدهم یا بگویم خودت بده به فقیر.

لا تحاضون هم در قرآن داریم، یعنی خدا انتقاد می‌کند که بعضی از افراد توانایی مالی ندارند، ولی می‌توانند دیگران را تشویق کنند.

در جبهه هم همین‌طور است، می‌گوید تو که خودت باید در جبهه باشی، این مال خودت؛ ولی دیگران هم باید تشویق بکنی به کارهای خیر؛ بنابراین این هم یک مسئله است.

حدیثی داریم که روز قیامت که روز خطرناکی است. اما سه نفر در رفاه هستند:

۱-کسی که شخصی را داماد کند.

۲-کسی که خدمتی به او بکند.

۳-شخصی که عیب کسی را می‌پوشاند.

همه ما مسئولیم، کسی نمی‌تواند بگوید به من ربطی ندارد، همه در امور همه مسلمین به‌ویژه اطرافیانمان مسئول هستیم و می‌توانیم با حرکتی شرکت کنیم.

مسئله دیگری که در ازدواج است این هست که سرعت بدهیم به ازدواج‌ها. البته سرعت به این منظور نیست که ناشیانه عمل کنیم. شاید بالغ شده و نیاز جنسی داشته باشد و نیاز به همسر داشته باشد اما بلوغ عاطفی ندارد، بلوغ اخلاقی، اقتصادی ندارد. بلوغ فقط بلوغ جنسی و شهوت نیست .

در کارهای خیر از هم پیشی بگیرید.

عجله کار شیطان است در همه‌جا کاربرد ندارد. مثلاً بشتابید به‌سوی نماز، بشتابید به‌سوی کارهای نیک و … بعضی جاها باید عجله کرد در نماز، در زکات در آشتی بین دو نفر که قهر هستند و ازدواج دو نفر باید عجله کرد.

بنابراین نباید بگوییم عجله کار شیطان است، تحقیق باید بشود ولی تحقیق به معنای لفتش دادن نیست.

قرآن می‌گوید روز قیامت یک عده از جهنمی‌ها به بهشتی‌ها می‌گویند: یک کمکی به ما بکنید، می‌گویند ما نمی‌توانیم کمکی کنیم! شما در دنیا تَرَبَّصْتُمْ من‌ومن می‌کردید! می‌گویند آیا در دنیا ما با هم نبودیم، در یک مجموعه، شرکت، هیئت و … هر چه به شما می‌گفتیم بیاید برای فلان کار، شما من‌ومن می‌کردید.

در کار خیر من‌ومن نکنید.

محتوای درس
اسکرول به بالا