صفحه اصلی دوره بازکردن همه
3 از 3

۸۵-تاثیرات فردی رسانه بر انسان و نقش آفرینی خانواده – هویت قسمت سوم

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: تاثیرات فردی رسانه بر انسان و نقش آفرینی خانواده – هویت قسمت سوم

در دنیایی که رسانه ها در تلاش هستند که هویت ها را نابود و چند تیکه کنند و بلکه اگر هویتی هم ایجاد می کنند، هویتی باشد که هنجارها را زیر سوال ببرد باید یک کار ویژه ای برای خودمان تعریف کنیم. ما نمی توانیم یک نگاه بسیار آزادانه داشته باشیم و اجازه بدهیم هرکسی هرکاری با ما و نسل ما خواست بکند به این بهانه که ما جامعه خیلی آزادی هستیم! این آزادی نیست بلکه بی هویتی و بی برنامگی و بی شخصیتی است.
ما نسبت به هویت باید حساس باشیم.
اولین و مهمترین و شاید بشود گفت آخرین نهادی که اثرگذار در هویت است، خانواده می باشد. این را شک نکنید. آخرین از این جهت که برویم و بگردیم و انتهای کار متوجه بشویم که خیلی از چیزها به خانواده برمی گردد. جالب است خدا هم یک شرایطی را محقق کرده، حداقل بچه در فضایی مثل خانواده به دنیا بیاید و رشد کند. این بچه در اختیار خانواده باشد و هویتش در خانواده شکل بگیرد. این فرصتی است که خدا به ما داده است. بچه دو ساله خیلی در معرض رسانه ها نیست به شرط اینکه ما خیلی مُدرن نشده باشیم و به شرط اینکه ما بچه هایمان را بی پدر و مادر بزرگ نکنیم. جامعه غربی به این ایده رسیده که بچه را باید دولت بزرگ کند، بچه را باید رسانه تربیت کند. ما در مقابل این ایده محکم ایستاده ایم و قبول نمی کنیم. کار دست خانواده است.
خانواده چه کار می تواند بکند؟
خانواده های ما یک زمان هایی زیاد روشنفکر می شوند. آن اوایل که اصلا کاری ندارند و بعد که بچه دچار بحران شد شروع به مطالعات روانشانسی می کنند. این بچه از وقتی که به دنیا آمد و حتی قبل از آن بچه شما بود و شما باید هویت را در او ایجاد می کردید. چطور؟ برویم و کلاس های هویت زایی برای بچه هایمان بگذاریم؟ معلوم است که این راهش نیست. پدر و مادری که هویت مشخص و شاکله ی شخصیتی خوب و معینی داشته باشند هویت فرزندشان را ایجاد می کنند. نه اینکه آنها یک رفتار خاص هویتی دارند، زندگی آنها برای بچه ها هویت زاست. خب، بچه ها در این شرایط هویت پیدا می کنند. اما اگر پدر و مادر این ویژگی را نداشتند و خودشان مشکلات هویتی داشته باشند ولو اینکه پدر و مادر مذهبی باشند، بچه ها غیرمذهبی می شوند. یا پدر و مادر دارای یک اصولی هستند نمی گوییم مذهبی هستند مثلا پدر و مادر استاد دانشگاه هستند، شخصیت علمی دارند و می بینیم که فرزند اصلا دنبال علم نمی رود. چرا پدر دنبال علم رفته ولی هویت علمی پیدا نکرده است برای همین فرزند نسبت به آن هویت یک احساس ویژه ای ندارد. خانواده این هویت را ایجاد کند، ولو اینکه رسانه ها تلاش فراوان کنند که هویت را از بین ببرند. بگذارید تلاش خودشان را بکنند و این دعوا ادامه داشته باشد. تا وقتی که خانواده، خانواده باشد بالأخره پیروز می شود. رفت و برگشت دارد، دیر و زود دارد ولی این اتفاق خواهد افتاد. لذاست که ما مسئله رسانه ای را می توانیم با خانواده حل کنیم.

محتوای درس
اسکرول به بالا