صفحه اصلی دوره بازکردن همه
3 از 3

۸۷-تاثیرات فردی رسانه بر انسان و نقش آفرینی خانواده – خشونت قسمت دوم

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: تاثیرات فردی رسانه بر انسان و نقش آفرینی خانواده – خشونت قسمت دوم

جالب است بدانیم که کشور آمریکا سالی ۱۰میلیارد دلار درآمد از خشونت رسانه ای دارد. همانطوری که میلیاردها دلار از سکس رسانه ای درآمد دارد.
شما این را می بینید. در بسیاری از فیلم ها، به مُدل های مختلف در قالب فیلم های اکشن و …
در رسانه های ایران هم وجود دارد. شما ممکن است یک فیلم مذهبی مثل مختارنامه را ببنید که درصد خشونت آن بالا باشد. می توانستید این جنگ را بدون خشونت نشان بدهید. لازم نبود که بریدن سر، بریده شدن پا اینطور نشان بدهید. ولی خب جذابیت دارد. کارگردان ما به این نتیجه رسیده و پژوهش به این نتیجه رسیده اند که اگر این کار را بکنند، جذابیت و توجه ها بیشتر می شود و به دنبال آن فروش هم بیشتر خواهد شد. همانطوری که در مسائل جنسی این اتفاق می افتد.
شما می بینید که یک فیلم جنگی که اصلا نمی خواهد مسائل جنسی و این ها را داشته باشد ولی هرطوری که شده این کار را می کند و این مسائل را در آن می گنجاند. به این نتیجه رسیده است که حتما باید این در فیلم باشد برای پذیرفتن یک گروه از جامعه یا خوشایند شدنش برای برخی از مخاطبینی که آن رسانه دارد.
این پذیرفته شده است. این شناخته شده و اثبات شده است.
به این مثال توجه کنید: آمدند و بچه ها را چهار گروه کردند.
گروه اول یک صحنه های خشن را می بیند. یک نفر با یک شیء به یک عروسکی ضربه می زند. شروع می کند به پرخاشگری و داد زدن… یک گروهی از بچه ها هم در صحنه حضور دارند و این رفتار را نگاه می کنند
گروه دوم فیلم این صحنه را می بینند.
برای گروه سوم کارتونی طراحی شده که گروه اول دیده بود و گروه دوم تصویرش را دیده بود. این ها یک کارتونی را نگاه می کنند. یک مردی می آید و به یک عروسکی ضربه می زند و پرخاشگری میکند. ولی این در قالب یک کارتون است.
گروه چهارم هیچ کدام از این مراحل قبلی را ندیده بود. بسیار ناآگاه نسبت به سه گروه قبلی بود
بعد به این چهار گروه گفتند که بیایید و با هم بازی کنید. این بازی کردن مهم است. بازی یک محیط ساده و بسیار معمولی برای بچه هاست برای نشان دادن شخصیت خودشان
گروه اول و دوم پرخاشگری بیشتری نسبت به بقیه نشان دادند و شبیه به هم! جالب است آن کسی که در صحنه بوده و آن کسی که فیلم صحنه را نگاه کرده مثل هم پرخاشگری‌شان بیشتر شده و شبیه هم بودند.
گروه سوم که کارتون آنرا دیده بود هم پرخاشگری کرد ولی کمتر از گروه اول و دوم..
در نهایت گروه چهارم اصلا پرخاشگری در سطح سه گروه قبلی نداشته است.
آزمایش از این روشن تر چه می توان گفت؟! چه کار باید کنیم. یعنی ما بنشینیم و فیلم اکشن نگاه کنیم و بگوییم که بچه ها خودشان تشخیص می دهند، می گوییم که نگاه نکنند و یا در فلان صحنه ها روی بچه را برمی گردانیم..!! این کلاه هایی که سر خودمان می گذاریم باید مراقب باشیم. خانواده نسبت به اصل این پرخاشگری ها یعنی آن خشونت هایی که رسانه ها نمایش می دهند و بازنمایی می کنند باید حساس باشند.

محتوای درس
پیمایش به بالا