صفحه اصلی دوره بازکردن همه
3 از 3

۹۹-اهمیت اعتماد در خانواده

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: اهمیت اعتماد در خانواده

یکی بزرگترین مسائلی که خانواده ها دارند این است که چطور فرزندشان را کنترل و نطارت کنند و مثال پررنگشان هم این است که چطور گوشی موبایل فرزند را مشاهده، نظارت و کنترل کنند که فرزند متوجه نشود؟ و انتظار دارند که استاد سواد رسانه ای به این سوال پاسخ بدهد در حالی که در سواد رسانه ای ممکن است به این موضوع پرداخته بشود ولی در مسئله تربیت رسانه ای موضوع ما تربیت است. یک حرف بسیار مهم و پررنگ که شاید گفت بعد از موضوع محبت در خانواده شاه کلید خانواده است، اعتماد است.
شما به چه قیمتی می خواهید نظارت بکنید؟
به قیمت اینکه محبت و اعتماد را از بین ببرید. هرگز این کار را نکنید. شما می دانید که فرزندتان با جنس مخالف ارتباط دارد، صحنه های مستهجن در گوشی دارد و می دانم که فرزندتان دزدی می کند و.. این خوب است که می دانید. ولی جستجو کردنتان دیگر چه معنایی دارد؟ این توجیه که نوجوان است و حتما باید مدیریت کنید با چک کردن گوشی تفاوت دارد. آن هم چک کردنی که فرزند نداند. اتفاق بد که تیشه به ریشه خانواده می زند این است که اعتماد در خانواده از بین می رود. حالا شما بدانید که او تصویر را دیده است یا ندیده، دنبالش بوده یا نبوده و اشتباهی به گوشی او آمده است…
مسئله پررنگ تر و مهم تر اعتماد است. ما به هیچ عنوان حق نداریم محبت و اعتماد را در خانواده از بین بریم ولو اینکه بدترین گناهان اتفاق بیفتد. من متوجه می شوم فرزندم مشکل دارد با او برخورد می کنم دعوا می کنم ولی محبت خودم را نسبت او حتما نگه می دارم.
محبت حتما گل خریدن نیست. بعضی اوقات با قهر کردن و نظارت کردن این محبت نشان داده می شود. اما اعتماد را جدی بگیریم. این موضوع اعتماد به هیچ دلیلی نباید از بین برود. ولو اینکه می دانم فرزندم نوجوان است و گناهانی را در حال مرتکب شدن است.
بین این دو کفه ترازو به میزانی به محبت و اعتماد وزن بدهید که هیچ چیز نتواند جلوی آن را بگیرد. آن وقت می بینید آن پدری که رفته است دنبال ارتباط با جنس مخالف و آن شوهری که دنبال ارتباطات خارج از خانواده رفته است و آن فرزندی که رفیق بازی های حرام می کند، همه می روند و برمیگردند ولی این کانون خانواده حفظ می شود
ولی اگر برعکس شد و این محبت و کانون اعتماد را از بین بردید دیگر کار از کار خواهد گذشت…

محتوای درس
پیمایش به بالا