کلیپ
پادکست
متن
بسمالله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد قرائتی
عنوان: باورهای اشتباه
در مسائل خانوادگی گاهی بر اساس خیالات و تصوراتی زندگی به هم میخورد. مثلاً خانم میگوید مگر من کلفَت هستم. شما که میگویی خوب شوهرداری کن یعنی لباسها را اتو کنم، غذا درست کنم به بچهها درس بدهم کمک کنم چه و … مگر تو کنیز آوردی در خانه؟ من خانم هستم.
تو ذهن خانم این است که خدمت ننگ است.
فکر این خانم بافکر پیغمبر خیلی فاصله دارد.
پیامبر (ص) میفرماید حتی در مردها هم هر که بیشتر کار کند رئیس اوست.
حدیث است که: سیّد القوم خادمهم یعنی آن کسی که در قومی بیشتر کار میکند سید و آقا است.
ولی ما برعکس این فکر میکنیم و لذا گاهی تعبیرات زشتی بکار گرفته میشود. مثلاً میگویند کار مال تراکتور است من انسان هستم نباید کار کنم یا …
تعبیرات ناصحیح درباره کار ممنوع، فرار از زیر کار و کار را ننگ دانستن درست نیست.
البته اسلام اینطور نیست، روزی پیامبر به شخصی فرمود کار شما چیست؟ گفت من کار ندارم.
تا گفت کار ندارم پیامبر فرمودند سَقَطَ مِنْ عَیْنِی از چشمم افتادی. یعنی به آدم بیکار یک نگاه تحقیرانه میکنند.
امام باقر (ع) در اطراف مدینه مشغول کشاورزی بود. یک نفر گفت آخر فرزند پیامبر در هوای داغ چقدر حرص میزند، کار میکند، بروم به او بگویم حرص نزن. رفت و به آقا گفت الان اگر عزرائیل بیاید و جانتان را بگیرد در چه حالی هستید؟ فرمودند در بهترین حالم الان، امام باقر (ع) فرمود: کار بهترین عبادت است. من افتخار میکنم بمیرم.
به امام باقر (ع) گفتند: مادرت آشپزی میکند گفت الحمدلله. افتخار است. هنر دارد. آشپزی هنر است. چرا ما کار را بد میدانیم و گاهی تحصیل هم بد میدانیم.
یک وقتی بعضیها میگفتند که اردیبهشت مردم، اردیجهنم ماست. گفتند چرا؟ گفت چون اردیبهشت باید امتحان بدهم. چون باید امتحان بدهم باید درس بخوانم پس جهنم ماست.
این نگاه اینکه کار بد است برای کشور مصیبت است.
من مدتهاست رفتم توی این فکر و خیلی هم دعا میکنم. آرزو دارم که بیاید زمانی که هر دیپلم ما یک هنر داشته باشد. این ۱۲ سالی که بچهها میروند مدرسه در این ۱۲ سال یک هنری یاد بگیرند هنری که برای خودش و جامعه مفید باشد دیپلم بی هنر در جامعه نباشد و لیسانسها هم دوتا هنر داشته باشند. یکی در دیپلم و یکی در این ۴ سالی که در دانشگاه هستند. هر جوانی اگر در ایران دوتا هنر داشته باشد دیگر منتظر دولت نیست که استخدامش کند. اگر استخدام شد که چهبهتر نشد گرسنگی نمیخورد چون آدم بی مهارت آدم بی هنر، راه درآمد ندارد، بی هنر است. بی هنر، بی مهارت، بیپول، بی ازدواج، بی بچه و زن.
کار زن در منزل جهاد است جَهادُ الْمَرأهِ حُسْنُ التَّبَعُّل.
همین کاسه و کوزه را که جابهجا میکند، همین خیاطی و … خوب شوهرداری یک جهاد است.
امیرالمؤمنین (ع) فرمود:
در عمرش فاطمه (س) یکبار هم مرا عصبانی نکرده بود و یکبار هم من او را عصبانی نکردم.
بهبه، چه الگوهایی داریم. از آن طرف هم داریم که در آمریکا یک زنی تقاضای طلاق میکند میگوید شوهرم آروغ میزند! یعنی یک خانواده با یک آروغ زدن از هم میپاشد. از آن طرف در سختترین شرایط میگویند ما در عمرمان به هم بیحرمتی نکردهایم.
الگوهای حق که رفت، الگوهای باطل میآید.