صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۱۳.چگونه می‌توان عقل فرزند خودمان را تقویت کنیم

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد حائری شیرازی

عنوان:  چگونه می‌توان عقل فرزند خودمان را تقویت کنیم

شما راست دستان، با دست راستتان می‌نویسید، عادت به دست چپ ندارید با دست چپ بنویسید. خیلی با زحمت خیلی مشکل، چرا؟ بخاطر اینکه کار نیکو کردن از پر کردن است. وقتی زیاد نوشتید مسلط می‌شوید. عقل هم همینطور است. برای اینکه بچه عقل تقویت بشود سؤالات متشابهات از او بکنید که با عقلش ورزیده بشود. من یک جملۀ را می‌نویسم میگویم آقا بخواند. آقا یک قلم یا خودکاری بدهید. می‌خواهم بگویم این جوری عقل بچه‌هایتان تربیت کنید. [نوشتن استاد روی تخته] این جمله را بخوان

دیگر خودتان میدانید! اما به شما میگویم: تمام حروفش عین همدیگر است، تمام حرکات دو جمله عین همدیگر است اما معنایش دوتاست. این هم راهنمایی‌تان.

حالا یک حرفی است. «یا بفرما به سرایم، یا بفرما به سر آیم». این را بنویس بگذار جلوی بچه‌ات. بعد بگو اگر این را کشفش کردی جایزه‌ات می‌دهم. می‌خواستم بروم دیدن نوه‌ام، دیدن پسرم، گفتم دست خالی نروم. رفتم، بچه پنج ساله یا هفت ساله یا شش ساله دارد، گفتم یک بازی فکری یا چیزی بده به بچه‌ام. فکر می‌کردم حالا یک چیزی یک قطعاتی می‌آیند با هم وصل می‌کنند صندلی درست می‌کنند و اینها، مبلغی هم گرفت. بردم خانه برای این بچه. به خواهرش گفتم بازی را باز کن. باز کرد، دیدم دوز بازی برای بچه خریدم، اگر میدانستم نمی‌خریدم، دوزهای هشت در هشت؛ تحقیر شد. این می‌نشیند فکر می‌کند با این چه کار کند، این بهتر از فضای مجازی است. یعنی با ابزار حقیقی بچه بنشیند مسابقه بدهد. با مادرش مسابقه می‌داد، کار می‌کند. این عقل همینطوری رشد می‌کند. منتهی بهتر از این است که شما جملات اهل بیت را وارد زندگی، گوشه و کنار اطاقهای تان نصب کنید که این ـ چیزهای ساده ـ فکر کند بگوید این چه چیزی است. هرچه سؤالهای عمیق از بچه کنید که بچه مجبور بشود با عقلش ورزش کند، عقلش می‌آید بالا. همانطوری که دستتان ورزش می‌کند ورزیده می‌شود، عقل هم عیناً مثل دست مثل چشم مثل گوش کار که می‌کند ورزش است، این ورزش ورزیده‌اش می‌کند.

محتوای درس
پیمایش به بالا