صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۱۸.ایرادگیری فرزندان از غذاهای خانه

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد حائری شیرازی
عنوان: ایرادگیری فرزندان از غذاهای خانه

سوال: گاهی اوقات فرزندانمان به سن بلوغ یا بالاتر رسیده اما هم‌چنان از غذایی که در خانه طبخ می‌شود ایراد می‌گیرند و برخی غذاها را نمی‌خورند؛ در این خصوص چه توصیه‌ای دارید؟
آیت الله حائری: غذایتان را درست کنید. بچه ذائقه دارد، بعضی غذاها را نمی‌پسندد. لا تأکل ما لا تشتهی فانه یورث الحمق. این جوری نیست که فکر کنید بچه‌ها بد هستند. معلم من، ناظم من، من امام جمعه بودم، گفت مردم را در نماز جمعه تذکر بده، من رفتم دکان نانوایی، این نان را سوزانده، به او می‌گویم این نان را حرام نکن، این موادش است، این جوری است، این جوری است، به من می‌گوید برو شکر بکن که همین هم گیرت می‌آید! گفت در نماز جمعه باید این‌ها را به مردم بگویی. نان را می‌سوزاند، بعد که به او تذکر می‌دهی، می‌گوید چرا ناشکری می‌کنی.
غذا را باید خوشمزه، خوش‌طعم بگذاری. امام اگر لیوان آبی می‌خواست برایش می‌آوردند، نگاهش می‌کرد، اگر عقد جایی بود، برمی‌گرداند. شما می‌گویید بچه من با این که بالغ است، بعضی غذاها را نمی‌خورد؟! امام حساب و کتاب داشت غذایی که می‌خواستند برای او بیاورند.
مقام معظم رهبری، مهمانم بود. دوره ریاست جمهوری‌شان بود، نه دوره رهبری‌شان بود. چای درست کرده بود دفتر، ببرد برای ایشان. ایشان از این چای‌ها نمی‌خورند! چایش را خودمان درست می‌کنیم، مثل این جور، این چایی نیست که ایشان بخورد. ایشان رنگ چایش باید مشخص، مقدار چایش، این‌ها درست باشد؛ یک چیزی که می‌خورد، با سلیقه می‌خورد.
مقام معظم رهبری هم برایم تعریف کرد پدر ما، پدرشان آقای آسید جواد، خورش و پلو را با هم نمی‌خورد. می‌گفت پلو خودش یک مزه‌ای دارد، ما باید مزه‌اش را بفهمیم، خورش هم خودش یک مزه‌ای دارد. خیلی آدم‌های دقیقی در این برنامه‌هایشان بودند.
این که هر غذایی را نمی‌خورند علامت این نیست که این‌ها مشکل دارند، اتفاقاً بچه‌هایی که فهم و درکشان خوب است، بعضی غذاها را نمی‌خورند، برای خودشان ذائقه خاصی دارند. از این جهت غذا که می‌خواهید درست کنید، با آنها مشورت کنید چه چیزی می‌خواهند بخورند، آن‌ها را هم جزء حساب بیاورید

محتوای درس
پیمایش به بالا