کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: تاثیرات فردی رسانه بر انسان و نقش آفرینی خانواده – اضطراب قسمت دوم
چه می شود که ما مضطرب می شویم؟
چه اتفاقی می افتد در مواجه ما با رسانه که باعث می شود ما مضطرب بشویم؟
معمولا یکی از بخش های جدی رسانه ای خبر است. راحت ترین راه این است که در مورد خبر بگوییم بعد نسبت به غیر خبر می توانیم تعمیم بدهیم.
ما برای بدست آوردن خبر یک اضطرابی را تحمل می کنیم. یک مِیل اولیه ای در ما وجود دارد که برویم اطلاعات بیشتری را کسب کنیم. برای همین خیلی ازما هر روز صبح تا شب و لحظه به لحظه در حال پیگیری کانال ها، سایت ها و پیج هایی هستیم که خبر منتشر می کنند. دائم منتظر جدیدترین خبر هستیم. هیچوقت هم از خودمان سوال نمی کنیم این خبری که ۶ صبح فهمیدیم را اگر ۶ بعد از ظهر می فهمدیم چه اتفاقی می افتاد؟ غیر از این که نفر اول نبودیم و غیر از این که شاید خودمان کسی بودیم که باید خبر را منتشر می کردیم اتفاق خاصی نمی افتاد. بسیازی از اخبار اینگونه است. برخی موارد هم است که واقعا استثناء است. ما برای دستیابی به اخبار و اطلاعات اینچنین تلاش هایی را می کنیم و خودمان را مضطرب می کنیم…. آیا لازم است؟؟؟
از طرف دیگر نگران منابع خبری هستیم. نگران هستیم که اگر یک سایت یا منبع خبری را پیگیری کنیم بقیه اش چه می شود؟ بعد متوجه می شویم که صبح تا شب درگیر مقاومت و درگیری هستیم. مخصوصا که اخبار دیگر به اخبار رسمی اکتفا نمی کنند. ولی اخبار غیررسمی، خبرهای تفریحی، سرگرمی و.. چیزهایی است که بسیار متنوع است و برای مخاطب جذابیت دارد.
از این دو که بگذریم یک مسئله ای که در اخبار مورد توجه است بحث پردازش است. می بینیم که اخبار را نگاه می کنیم ولی در پردازش دچار مشکل می شویم. درگیر می شویم و خراب می کنیم خودمان و اطرافیان را و شروع به تحلیل و بررسی کردن و باز می بینیم که دچار اضطراب می شویم.
در نهایت سرریز اطلاعات است. مگر ما چقدر اطلاعات نیاز داریم؟ چقدر فیلم نیاز داریم؟ چقدر بازی نیاز داریم؟ می بنیم که فرد در حال انفجار است. می خواهد که همه فیلم ها و بازی ها را داشته باشد و ببیند. برخی سر این موارد با هم رقابت می کنند. اثر این چیزی جز اضطراب است. این را باید خودمان مواظبت کنیم