صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 4

۵۱.استعداد یابی فرزندان قسمت دوم

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: استعداد یابی فرزندان، قسمت دوم

هوش یک امر تک بُعدی نیست. جهات مختلفی دارد. با هوش و انواع آن باید آشنا باشیم تا بتوانیم زیرساخت استعدادیابی را در آنها ایجاد کنیم. آخرین یافته های علمی به ما می گوید که هشت نوع هوش داریم که هر نوع از این ها یعنی یک جهت و یک سو از استعداد فرد که باید میزان آن را بررسی کرد.

انواع هوش:
۱- هوش مهارتی حرکتی
فرد با یک مهارت و یک حرکاتی بتواند مسئله ای را حل کند. و یک بخشی از استعدادش را بیرون بریزد.
مثلا خانم یک سالادی درست می کند که طرف مقابل حیفش می آید که بخواهد بخورد بخاطر اینکه بسیار زیبا آن را درست کرده است. تزئین می کند و شکل دهی می دهد. این یک نوع استعداد است که منشأ آن را همان هوش مهارتی حرکتی می دانند. یعنی هر حرکت و مهارتی که منجر به ایجاد فعالیت یا کاری بشود هوش مهارتی حرکتی است.

۲- هوش کلامی
بخش از استعدادهای انسان ها در کلامشان تجلی پیدا می کند. قدرت کلامی خوبی دارند. کلامشان معجزه می کند. تأثیر کلام بالاست. عمق نفوذ کلام بالاست. اینها برای یک فرد کافی است تا به این پی ببریم که دارای هوش کلامی می باشد.

۳- هوش بین فردی
روابط اجتماعی فرد قوی است. بر روی دیگران می تواند تأثیرگذار باشد. برخی از افراد را دیدیم که روابط عمومی بالایی دارند از هوش بین فردی خوبی برخوردار هستند.

۴- هوش درون فردی
قدیمی ها به این هوش حس ششم می گفتند. یعنی فرد با نگاه به افراد یک چیزهایی را می فهمد. این حس ششم حقیقتا نیست یعنی این یک نوع استعداد و توانایی فردی از نوع هوش انسان محسوب می شوند.
مثلا چند نفر وارد یک محیطی می شوند. به یک نفر نگاه می کنند و احوال پرسی می کنند و می روند. در این بین یک نفر به فرد می گوید امروز شما خیلی ناراحت هستید؟ اتفاقی افتاده است؟ یعنی ناراحتی را در او می فهمد. به این حرکت هوش درون فردی می گویند که یک نوع استعداد است و در برخی از کارها مفید است. مثلا می گویند مشاورین باید هوش درون فردی خوبی داشته باشند یا برخی ازاساتید و معلمین باید هوش درون فردی خوبی داشته باشند. یعنی این هوش کمک می کند که فرد درک درستی را از طرف مقابل داشته باشد.

۵- هوش تخیلی فضایی
جنس این هوش از جنس خلاقیت است. یعنی فرد می تواند تولیدگر و مخترع باشد. دلیلش هم این است که ساختار ذهنی این افراد اینطور است که تصورات ذهنی قوی دارند.
مثلا به نظر شما پله برقی چگونه اختراع شد؟ شاید یک نفر از پله بالا می رفت. با خودش می گفت که می شود یک نفر بایستد و بالا برود. جرقه ابداع و اختراع پله برقی زده شد.

محتوای درس
پیمایش به بالا