صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 4

۵۲.استعداد یابی فرزندان قسمت سوم

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: استعداد یابی فرزندان، قسمت سوم

انواع هوش:
۶- هوش محاسباتی ریاضیاتی
افرادی که ذهن محاسبه گر خوبی دارند. این ها حسابدارهای خوبی می شوند. این ها معمولا در شرکت ها به عنوان مدیران مالی کار کنند. اگر بتوانند حقیقتا این استعداد را در کسی شناسایی بکنیم و پرورش بدهیم.

۷- هوش طبیعت گرا
یعنی فرد به طبیعت علاقه مند است. به گل و گیاه و حیوانات علاقه دارد. فردی به کویر می رود و هر بار که می رود لذت می برد. در حالی که ممکن است ما اینگونه نباشیم. این افراد دائما با طبیعت در حال ارتباط هستند. این ها معمولا کشاورزان و دامداران موفقی می شوند. در نگهداری حیوانات و گل و گیاه افراد موفقی می شوند. این ها محافظان خوبی برای محیط زیست می توانند باشند. این ها شناسایی هوش است که مرتبط با شناسایی استعداد می شود که در نهایت به یک کاری ختم می شود.

۸- هوش موسیقیایی
این هوش به این معنا نیست که افراد لزوما نوازنده یا خواننده می شوند. این افراد قدرت شنیداری قوی دارند. یک صدایی را چند سال قبل شنیده، الآن اگر بشنود برایش آشنا است.

چند نکته در ذیل هوش:
۱- همه انسان ها، هشت نوع هوش را دارند ولی درصدهایش متفاوت است. در برخی یک هوش قوی تر و در برخی دیگر ضعیف تر است.

۲- افرادی که از لحاظ استعدادی و هوشی در برخی از زمینه ها قوی هستند نباید فقط ما آن موارد را تقویت کنیم و باید توجه داشته باشیم که یک توازن خوبی را در رشد افراد ایجاد کنیم. مثلا اگر دیدیم که فردی هوش کلامی خوبی دارد، به این معنا نیست که ما با هوش های دیگر او کاری نداشته باشیم. فرد را در جوانب مختلف باید مورد بررسی قرار بدهیم و استعدادهایش را شکوفا کنیم.

۳- آیا هوش وراثتی است؟ آیا استعداد وراثتی است؟ یا بصورت محیطی و تربیتی هم قابل افزایش است؟
کارشناسان، همه متفق القول بر این قضیه هستند. بخش عمده ای از هوش وراثتی است و بخش دیگر را با تربیت و یک محیط مساعد می شود تقویت کرد. پدر و مادرهایی که نقش تربیتی داریم می توانیم هوش کلامی و درون فردی فرزندان را تقویت کنیم.

محتوای درس
پیمایش به بالا