صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 4

۶۷.کتاب مفید چیست؟

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: کتاب مفید چیست؟

در برنامه قبلی به این اشاره کردیم که ما هرچقدر که بتوانیم سبد زمانی فرزندان را از لحاظ مطالعه ای افزایش بدهیم، می توانیم زمینه دانایی، آگاهی و زیر ساخت مهارت آموزی را در زندگی آنها فراهم کنیم.
نکته: کتاب خواندن خوب است ولی کافی نیست!
گاهی اوقات اینکه فقط بچه ها یک حجم زیادی از کتاب را مطالعه کنند و حافظه ذهنی شان پر شود، این چندان خاصیتی ندارد. تقریبا کسانی که حافظه ذهنی شان را از یک سری اطلاعات پر می کنند ولی نمی توانند آنها را به کار ببرند، شبیه کتاب است. (بهترین کتاب آشپزی را داخل آشپزخانه بگذارید، آیا می تواند یک نیمرو برای شما درست کند؟ قطعا نمی تواند!)
صرف اینکه بچه ها کتاب بخوانند، کافی نیست. باید کتاب خواندن به گونه ای رقم بخورد تا فرزندان آن اطلاعات مفیدی را که بواسطه خواندن یاد گرفتند و دانستند در متن زندگی هم پیاده کنند.
یکی از دانشمندان می گوید: در قدیم، آدم های بی سواد، اشخاصی بودند که خواندن و نوشتن نمی دانستند و لذا افرادی که خواندن و نوشتن را می آموختند، با سواد محسوب می شدند. ولی امروزه افراد باسواد، اشخاصی هستند که دانسته های خودشان را به کار ببرند و از آنها استفاده کنند.
اینکه ما یک سری چیزها را بخوانیم و در ذهنمان انباشت کنیم و نتوانیم اجرا کنیم، خاصیتی نخواهد داشت.
نتیجه: چه خوب است ما کتاب هایی در اختیار فرزندان بگذاریم که بتواند در زندگی و رشد آنها نقش آفرینی بکند. یعنی زمینه ای را فراهم کند تا رفتارشان ارتقاء پیدا کند، مهارت های اجتماعی شان تقویت بشود. معارف دینی که منجر به رفتارهای دینی می شود را تقویت کند.
متأسفانه امروزه در بازار، کتاب هایی وجود دارد که ممکن است افکار، باورها و اعتقادات فرزندان ما را تضعیف کند.
یکی از مهترین ملاک های انتخاب کتاب:
 کتاب هایی می تواند مفید باشد که زمینه رشد معرفتی، اجتماعی، فکری، دینی و اخلاقی فرزندان را فراهم کند.

محتوای درس
پیمایش به بالا