صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 3

۶۳-راهکار مقابله با دوستی افراطی قسمت پنجم تغییر شرایط

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: راهکار مقابله با دوستی افراطی/ قسمت پنجم: تغییر شرایط

وقتی نوجوان یک مقدار بزرگ می شود و در رابطه افراطی قرار می گیرد من باید به عنوان پدر یا مادر یک کاری بکنم؟ نمی توانم به فرزند بگویم با رفیقت بیا تا با هم به کوه برویم. او نمی آید، می پیچاند ولی من فهمیدم که او درگیر اینچنین رابطه ای است.
خیلی اجمالی و سربسته بگوییم: دوستی های افراطی به گناه کشیده می شود. خیلی آسان، شیطان در این موضوع بیکار نیست. همانطور که قسم خورده اگر مرد و زنی در مکان خلوتی قرار بگیرند او نفر سوم است. به نظر می آید در رابطه با دوستی های افراطی همه اینچنین قسم اجمالی ای خورده است. روایتی نیست اما معلوم است که خیلی زیبا در آنجا دست و پا می زند تا یک اتفاقی بیفتد و به گناه ختم بشود .قرار هم نیست که اتفاق خیلی عجیب و غریبی باشد.
مرحوم آیت الله دستغیب در کتاب گناهان کبیره بیان کرده است. در روایات داریم که مثلا یک مردی به یک نوجوان علاقه مند می شود و اتفاق آنچنانی نمی افتد ولی یک بوسه ای به او می زند این بوسه چقدر گناه بزرگی است و چه عذاب هایی دارد…. این مسائل در قدیم هم بوده و اینطور نیست که امروز چون فضای مجازی آمده این روابط هم بوجود آمده بلکه از قدیم بوده است. هرچند به نظر ما بخاطر اینکه جامعه ایران به مراتب سالم تر از جامعه غربی است و روابط عاطفی در آن بالأخره مدیریت شده است همین که نوجوان به جنس مخالفش علاقه مند بشود یک تعادلی دارد. چون این طبیعی تر است اما گفتیم در فضاهای مذهبی، فضاهای تک جنسیتی ما می بینیم که نوجوان ها دچار یک رابطه عاطفی افراطی می شوند و عوارض خودش را دارد و شیطان هم در این قضیه بیکار نیست و به گناه کشیده می شود.
این پسری که رعایت کرده با دختری ارتباط نداشته باشد یا دختری که مراقبت کرده با پسری ارتباط نداشته باشد حالا در رابطه خودشان دچار گناه می شوند و من پدر، مادر یا مربی خوب اطلاع ندارم چون آگاهی خوبی هم ندادیم و حال چه اتفاقی می افتد؟ این جمله را می گویم که “حالا بیا و درستش کن”
یکی از راهکارهایی که در این شرایط نمی شود برگشت و مسیر را از اول طی کرد و یا وارد رابطه شد این است که شرایط را تغییر بدهیم. این حرکت زحمت دارد، خسارت و هزینه دارد. اما هزینه و زحمتش در برابر آن گناهی که قرار است اتفاق بیفتد به مراتب بهتر است.
گاهی شرایط اینطور است که لازم می شود ما شهر محل سکونتمان را تغییر بدهیم، محله مان را تغییر بدهیم، مدرسه فرزند را تغییر بدهیم. چقدر این تغییر شرایط می تواند کمک کند به مسئله تمام شدن رابطه عاطفی اما آنطرف هم دشمن ما بیکار نشسته است. و می گوید من رابطه عاطفی را درگیر مکان و زمان نمی کنم، یک شبکه اجتماعی به شما می دهم، یک رابطه عاطفی دراز مدت را می توانید محقق کنید و اصلا نیازی هم به مکان و زمان ندارید و هرجا که باشید می توانید ارتباط بگیرید. باید شرایط را تغییر بدهید ما مثال برای تغییر شرایط مکانی زدیم شما می توانید شرایط دیگر را تغییر بدهیم. سیمکارت را تغییر بدهید، شبکه اجتماعی را تغییر بدهید و…
تغییر شرایط یکی از راه هاست ولی باز باید فکر کرد. واقعا در این شرایط چطور می شود شرایط را تغییر داد؟

محتوای درس
اسکرول به بالا