صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 3

۶۱- راهکار مقابله با دوستی افراطی قسمت سوم گفتگو

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: راهکار مقابله با دوستی افراطی / قسمت سوم: گفتگو

چه کار می شود کرد برای فرزندی که درگیر رابطه افراطی شده و بخاطر این رابطه عاطفی و راربطه افراطی حاضر نیست سرش را از گوشی موبایل بیرون بیاورد؟
ببینید ما گوشی موبایل را که به تنهایی مسئله نمی دانیم اتفاقاتی که برایمان می افتد مهم است. آن نوجوانی که دگیر بازی کردن است و اعتیاد رسانه ای دارد با نوجوانی که درگیر رابطه افراطی است فوق العاده فرق می کند. و باید حواسمان باشد خیلی از نوجوانان هستند که وارد بازی های اجتماعی می شوند، بازی هایی که تحت وب و بصورت آنلاین هست می شوند بازی هم می کنند ولی درگیری شان در چت ها و گروه هایی است که در کنار این بازی اتفاق می افتد، درگیری آنجاست، فکر و ذهنش آنجاست. آدم ها را آنجا می شناسد و دنبال رفیق می گردد و بعدا با هم قرار می گذارند ولی از آنجا آنها را پیدا کرده است. همه این ها را گفتیم که اگر خانواده متعادل باشد به مراتب این مسئله بیشتر حل خواهد شد. اما اگر خانواده متعادل نبود، محبتش درست نبود حتما باید این محبت را اصلاح کرد. اگر اصلاح نکردید و دنبال راه حل های دیگر رفتید نتیجه ای هم نخواهید دید. اگر رفتید به سمت خانواده با محبت و تعادل و محبت در خانواده را به حدی رساندید که خیالتان راحت باشد حالا دیگر باید بروید به دنبال راهکارهای بعدی چون بیان شد که خانواده متعادل هم درگیر این مسئله خواهد شد به دلایل مختلف، ممکن است حربه شیطان باشد، ضعف نفس فرد باشد، قدرت جبهه مخالف باشد یا هر چیز دیگری….
حالا اینجا چه کار باید کنیم؟ یک تلاش بیشتر و یک کارهای خاص باید انجام بدهیم. مثلا: ما نیاز جدی به گفت و گو با نوجوان داریم. اگر در خانواده همه چیز هم سرجایش بود شما باید با نوجوان خودتان وقت خاصی را بگذرانید. دست او را بگیرید و بیرون بروید و اگر نشد با او در منزل صحبت کنید. یک شرایط خاصی را ایجاد کنید: پدر و پسری، مادر و دختری، پدر و دختر یا مادر و پسر؛ یعنی اصلا تفکیک جنسیتی در اینجا قائل نیستیم ولی آن رابطه صمیمی در گفتگوهای خاص اتفاق می افتد. گاهی پدر به این نتیجه می رسد که اگر پسر بزرگترش با پسر کوچکترش صحبت کند مفید خواهد بود خب، هیچ اشکالی ندارد. رابطه خاص ایجاد کنید.
رابطه خاص بشدت اثرگذار است. اولا نوجوان حس می کند که یک آدم ویژه و خاص است. در این خانه اعتبار دارد. ثانیا صحبت هایی که در رابطه صمیمی زده خواهد شد بسیار متفاوت است. جنس حرف ها با هم فرق می کند.
ما اینجا نگران و حساس هستیم و پیگیر برای ارتباطات خاص هستیم. ارتباطات خاص خودش تقویت کننده محبت است. دنبال این باشید و برایش وقت بگذارید حتی گاهی باید در گوشی خودتان یادآور بگذارید که مثلا در این هفته باید یک وقت خاص برای نوجوان بگذارید و اگر این کار را بکنید اثراش را هم خواهید دید.
باز هم تأکید می کنیم که همه چیز ناگهانی اتفاق می افتد ولی خواهید دید که تغییرات زیبا، جذاب و باورنکردنی خواهد کرد.

محتوای درس
پیمایش به بالا