صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 3

۶۵- راهکار مقابله با دوستی افراطی قسمت هفتم تقوا و خود کنترلی

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: راهکار مقابله با دوستی افراطی قسمت/ هفتم: تقوا و خود کنترلی

در دوستی های افراطی یک چیز جالبی می بینیم که تبدیل به یک طنزی شده و آن این است که در شبکه مجازی، در فضای اجتماعی مجازی نوجوان ها با هم ارتباط می گیرند و بخاطر اینکه هویت آنها مخفی است و می توانند خودافشایی کنند و بیشترین ظرفیت را از فضای مجازی ببرند این کار را می کنند و ارتباط می گیرند و اصلا می بنیم که چند ماه است طرف یک رفیقی دارد که در دوستی افراطی با هم قرار گرفتند و با هم در حال زندگی هستند. زندگی به معنای ارتباط داشتن است نه زیر یک سقف بودن. بعد از یک مدتی طرف متوجه می شود که تا حالا فکر می کرد با یک دختری گفت و گو می کرده و صحبت های عاشقانه می کرده اما می فهمد که طرف مقابل یک پسر بوده است. یا دختری این کار را با پسری می کرده و بعد از مدتی می فهمد که آن پسر دختر بوده است. و این اتفاق، اتفاق طنزی است که ما هم زیاد آنرا تجربه می کنیم و می دانیم که این ها ریشه هایی دارد که مسیر تربیتی اشتباه ما پی گرفته و به اینجا رسیده است. یکی از مهمترین نقطه های حساسی که در تربیت (شاید بشود گفت مهمترین) باید پی می گرفتیم و جدی دنبال می کردیم و حواسمان نبوده و حالا نوجوان دچار مشکل شده این بوده است که به او یاد ندادیم که تقوا باید پیشه کند. پس کلمه تقوا استفاده می کنیم که کاملا دینی باشد. به قول روانشناسان امروزی خودکنترلی ندارد. خودکنترلی اگر داشت و می دانست که اگر سمت ارتباط افراطی نباید برود و این را اگر خودش مدیریت می کرد و کنترل می کرد خیلی از اتفاقات نمی افتد.
خنده دار است که ما دائم به خانواده بگوییم محبت کن، نوجوان درگیر رابطه افراطی است مادر می آید و می گوید: من چه کار کنم؟ می گوییم محبت کن
می گوید: من محبت می کنم اما او بدتر می کند. هرچه بیشتر محبت می کنم او سوءاستفاده می کند.
حالا مسئله اش این است که یا از قبل محبت نبوده یا درست نبوده است یا نه واقعا محبت هم کرده و الآن هم متعادل است ولی مسئله اینجاست که این نوجوان اصلا به خودکنترلی فکر نکرده است اصلا در برنامه زندگی اش نیست. همیشه در حال خوش گذرانی است. همیشه در حال تأمین نیازهایش به حداکثر است. که این نیازها ممکن است غلط و کاذب باشد. این نیازها ممکن است درست باشد ولی راهکارهایی که جامعه در اختیار می گذارد غلط باشد که نوجوانی اینطور است. بهترین زمان برای تمرین خودکنترلی مخصوصا مسائل جنسی همین نوجوانی است. ما اگر چه موضوع ازدواج را تجویز می کنیم و قطعا درست می دانیم اما می دانیم که برای همه محقق نمی شود، طبق آیه قرآن می گوییم: وَلْیَسْتَعْفِفِ الَّذِینَ لَا یَجِدُونَ نِکَاحًا…
باید عفت پیشه کنند، تقوا پیشه کنند. این کاری است که ما به عنوان خانواده و مربی در برنامه های خودمان باید داشته باشیم.

محتوای درس
پیمایش به بالا