صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 3

۶۰-راهکار مقابله با دوستی افراطی قسمت دوم ساختار خانواده

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: راهکار مقابله با دوستی افراطی / قسمت دوم: ساختار خانواده

دوستی های افراطی طبیعتا در خانواده هایی که محبت در آنها کمتر است بیشتر اتفاق می افتد. این خانواده ها چه خانواده هایی هستند؟ در یک ادبیاتی خانواده هایی که یک نوع آشفتگی داشته باشند، خانواده هایی که یک نوع گسیختگی داشته باشند و خانواده هایی که نوعی گسستگی در خودشان داشته باشند طبیعتا نوجوان را به سمت رابطه های افراطی سوق می دهند.
گسیختگی یعنی چه؟ زن و شوهر از هم جدا هستند، بچه هایی که فرزند طلاق هستند طبیعتا به سمت دوستی های افراطی می روند. و چون نوجوان و پاک است و گذشته اش دیده نمی شود، خودش این را نمی فهمد و طرف مقابلش هم این را نمی فهمد. می گوید: آره، مادر و پدرش خوب نبودند ولی خودش خیلی آدم عاطفی می باشد.
خیر این بالأخره یک کمبودهایی دارد که شما این کمبودها را متوجه نمی شوید. لذا در مشاوره ازدواج تأکید می کنیم که فرزندان طلاق باید بیشتر دقت کنند. یعنی دختری که خواستگارش فرزند طلاق است یا پسری که به خواستگاری فرزند طلاق می رود باید بیشتر دقت کنند. بعد بعضی وقت ها اشتباه می شود. مثلا چون فکر می کنند دو نابینا با هم اگر ازدواج کنند راحت تر هستند تا اینکه یک بینا و یک نابینا، فرزندان طلاق هم فکر می کنند چون هر دو فرزندان طلاق هستند می توانند بهتر زندگی کنند. در واقع اینطور نیست و هر دو اشتباه می کنند. چون هر دو با دو خلأ خیلی بزرگ وارد زندگی می شوند. یعنی دو برابر و بلکه چند برابر
خانواده هایی که گسیختگی دارند، فرزند طلاق هستند قطعا محبت در آنها آسیب جدی دیده است، نوجوان به سمت دوستی افراطی بیشتر کشیده می شود.
خانواده هایی که دچار گسستگی هستند، زن و شوهر از هم طلاق نگرفتند ولی روابط عاطفی بین آنها وجود ندارد. در این خانواده ها هم این کمبود به شدت دیده می شود و باز می بینیم نوجوان با اینکه خانه ای دارد و هر شب به خانه می رود و پدر و مادر را می بیند و سر یک سفره می نشیند ولی چون کسی حرف نمی زند و کسی با کسی کاری ندارد و اگر وارد صحبت با هم بشوند سریع به تشنج می رسند، تنش های جدی بین آنها بوجود می آید؛ این نوجوان خیلی سریع فرار می کند. این فرار کردن گاهی اینطور است که خیلی سریع به گوشی همراهش مراجعه می کند یا لپ تاپ و کامپیوترش که بتواند هرچه سریعتر با دوستان اجتماعی اش ارتباط بگیرد یا گاهی هم اینطور نیست و قرار می گذارد و بیرون می رود و شب ها دیر می آید و اتفاقات از این جنس می افتد.
به هرحال هرگونه آشفتگی که در خانه باشد کمک می کند که این نوجوان را از خانواده بیرون بکند، خانواده ای که این دغدغه را نداشته باشد طبیعتا از آنطرف مشاهده خواهد کرد که جامعه ای نوجوان را به سمت خودش خواهد کشاند و شما فقط می توانید شاهد آن باشید. گاهی برخورد می کنید، گاهی مقابله می کنید، گاهی او را محدود می کنید ولی باید حواستان باشد که این فرد یک نوجوان است. دیگر در هفت سال دوم و سوم است. دیگر آن بچه ۵ ساله نیست که اگر شما حرفی بزنید بگوید چشم! یا با شما دعوا می کند، یا به اصطلاح شما را می پیچاند یا قهر می کند و شما را مجبور می کند که بپذیرید و بالأخره راهش را پیدا می کند. این نهاد را تقویت کنید تا آن نهاد نتواند نوجوان را به انحراف ببرد.

محتوای درس
پیمایش به بالا