صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 3

۵۸-دوستی افراطی – آیا دوستی افراطی به خاطر نیاز جنسی است؟

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: دوستی افراطی – آیا دوستی افراطی به خاطر نیاز جنسی است؟

در دوستی های افراطی که مخصوصا در شبکه های مجازی و اجتماعی یک ویژگی های جزئی تری هم وجود دارد. در کل دوستی های افراطی حس زن و شوهری بین نوجوان ها ایجاد می کند چه نوجوان هایی که از جنس مخالف باشند یا موافق! احساسات مشترکی که بین زن و شوهرهاست بین آنها هم وجود دارد در بسیاری از موارد که از این حس ها نیازهای جنسی است که اگر مطالعه نشود، دقت نشود و آگاهی های درستی داده نشود ممکن است که به روابط نامشروعی برسد چه با جنس موافق و چه با جنس مخالف.
این چیستی و آن رنگ و بوی جنسی در این روابط وجود دارد اما الزاما نوجوان ها خودشان این آگاهی را ندارند.
در کل نوجوان بخاطر اینکه تجربه ی حس جنسی را دارد و تازه شروع می کند خیلی از درک ها را ندارد و اصلا متوجه نمی شود بین رابطه عاشقانه و رابطه جنسی چه ویژگی ها و چه نسبت هایی وجود دارد. خیلی وقت ها اصلا او آگاهی ندارد و خیلی وقت ها اصلا غریزه در او فعال نشده است. آن قدری که این رنگ و بو را بفهمد و شما که بزرگتر هستید و به او می گویید که مواظب باش انگار که از یک دنیای دیگری با او صحبت می کنید و به همین دلیل است که او هم با شما ارتباط نمی گیرد. و چون این درک را ندارد این صحبت های شما را نمی فهمد و خیلی وقت ها هم این مباحث در جمع های مذهبی رخ می دهد. دخترهایی که در مدرسه دخترانه هستند، دخترهای چادری و مذهبی این حس را نسبت به هم دارند. پسرهای مذهبی این حس را به هم دارند. چون از آن طرف می دانند که رابطه با جنس مخالف حرام است و اصلا به آن سمت هم نرفته اند. در رابطه با جنس موافق هم این حس و آگاهی داده نشده و فکر می کنند که این هم یک رفاقت صمیمی است. دقت کنید این تقسیم بندی (دوستی معمولی، صمیمی و افراطی) بین نوجوان ها و خیلی از فرهنگ ها نیست.
معمولا می گویند ما دو نوع رفاقت داریم:
دوستی عمومی که امروزه به دوستی اجتماعی معروف است
دوستی صمیمی که در صمیمیت هر مُدل صمیمیتی دیده می شود.
ما تأکید به این می کنیم که اینطور نیست و دوستی افراطی و صمیمی با هم تفاوت دارند. دوستی افراطی یک مقدار رنگ و بوی جنسی دارد ولو اینکه خود نوجوان متوجه نشود. بزرگترها باید اینجا کمک کنند، باید حس جنسی را برای نوجوان تبیین کنند و مراقبت کنند و به او بگویند که مراقبت کند. باید او آگاه باشد. بله او خودش است و خدای خودش ولی می فهمد که: من درست است که او را دوست دارم ولی اگر دوست دارم حس می کنم او یک آدم قوی تر و بزرگتر است و من می توانم به او تکیه کنم (همان حس زن و شوهری) یا برعکس است من او را دوست دارم چون خیلی لطیف است. با اینکه پسر هستم. او خیلی لطیف است، جذاب است و نوجوان و دوست دارم. خب، این ها ویژگی هایی است که باید دقت کرد. همانطور که می بینیم این ها در سیره علمای ما بوده است که مثلا به پسرهای نوجوان هم نگاه نمی کردند بخاطر همین مسیرهای غلطی بود که می دانستند در طی طریق آنها وجود دارد و شیطان هم بیکار نیست. این مراقبت را ما باید بدهیم.

محتوای درس
پیمایش به بالا