صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 3

۵۷-دوستی افراطی – ویژگی‌های دوستی افراطی

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: دوستی افراطی – ویژگی‌های دوستی افراطی

یک نوجوان در قدیم که فضای مجازی نبود در مدرسه خودش دنبال رفیق می گشت. و در بین این رفیقان دنبال این بود که با بعضی ها صمیمی بشود. مثلا اگر صد نفر دانش آموز هم سن و سال او بودند، او می توانست با بیست نفر رفاقت کند، بالأخره هشتاد نفر می شدند افراد خیلی عمومی، افراد عمومی که می شناسد ولی با آنها رفیق نیست. در این بیست نفر با پنج نفر یا سه نفر می توانست صمیمی بشود اما دوستی افراطی شاید بیشتر از یک نفر امکان وقوعی نداشته باشد. یک نوع غیرت غلط یا اشتباه هم بین نوجوانان هست که وقتی دوستی افراطی می شود، دوستی دختر و پسری می شود، دوستی زن و شوهری می شود. اصلا دو تا پسر هستند ولی حس زن و شوهری نسبت به هم دارند. دو تا دختر هستند ولی حس زن و شوهری نسبت به هم دارند. دختری و پسری با هم رفاقت می کنند که الآن باب شده است ولی حس آنها حس زن و شوهری است و اصلا به ازدواج فکر می کنند. از این دایره وسیع رفاقت، که دایره کوچکترش می شود رفاقت صمیمی و خیلی کوچکترش می شود دوستی افراطی این اتفاق در قدیم که فضای مجازی نبود چه زمانی رخ می داد؟
خیلی طول می کشید. اگر نوجوان وارد مدرسه می شد. مثلا دو ماه طول می کشید تا رفیقان عمومی پیدا کند و چهار ماه طول می کشید که رفیقان صمیمی پیدا کند و یکسال طول می کشید که رابطه افراطی پیدا کند. (بعضی مواقع زمان بیشتر از این هم طول می کشید)
اما در فضای مجازی اینطور نیست. در فضای مجازی خیلی سریع است. خیلی کم عمق و کم بازده است. برای همین در دوران قدیم وقتی دو نفر به رابطه افراطی می کشیدند سه چهار سال طول می کشید اما الآن شاید به سه چهار ماه هم نرسد. اینجا چه اتفاقی می افتد؟
فضای مجازی دو ویژگی ایجاد می کند، حداقل این دو ویژگی را باید محکم بچسبیم:
هویت ها خیلی شناخته نیست.
شخص یک پروفایلی دارد، یک شخصیتی از خودش معرفی کرده و یک فعالیت هایی داشته است. مخاطب هم او را می بیند و شروع به رابطه می کند. این رابطه هم خیلی زود صمیمی و بلکه افراطی می شود. در واقع این ها فکر می کنند همدیگر را می شناسند و همه چیز هم را می دانند اما واقعیت این است که این اتفاق نیفتاده و فقط این حس را دارند. هویت ها هنوز شناخته شده نیست. خیلی از بخش های مخفی شخصیتی مورد غفلت قرار گرفته است. و قرار هم است که بگیرد. در واقع من دوست دارم که طرف مقابلم من را اینطوری که منتشر کردم بشناسد نه مانند خواهر و برادرم که با من زندگی کردند و می دانند که خیلی ضعف و نقاط غلطی دارم که نمی توانم درست کنم.

خیلی آسان افشاگری صورت می گیرد.
افشاگری محبت می آورد. همین که یک فرد می آید و بصورت صمیمی حرف می زند و خودافشایی می کند صمیمیت ایجاد می شود و این دو اتفاق که در فضای مجازی خیلی آسان اتفاق می افتد و این خودافشایی خودش ریشه در آن هویت ناشناخته دارد باعث می شود که شخص بتواند با طرف مقابل راحت تر صمیمی بشود و این صمیمیت خیلی زودتر تبدیل به یک رابطه افراطی بشود.

محتوای درس
پیمایش به بالا