کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: بهداشت روانی، قسمت اول
محیط امن از لحاظ روحی و روانی می تواند تأثیر بسزایی را برای تربیت فرزندان داشته باشد. مادر و پدری که می خواهند تربیت کنند اگر از لحاظ روحی و روانی تعادل لازم را نداشته باشند قطعا در فکر کردن، در رفتار و عملکرد ضعیف عمل خواهند کرد. لذا یکی از شاخصه های مهم در تربیت بهداشت روانی است.
کارکرد بهداشت روانی این است که عملکرد انسان در حوزه های مختلف را افزایش می دهد. یعنی از لحاظ های مختلفی چون احساسی، اقتصادی، اجتماعی، فکری و.. انسان را رشد داده و تقویت می کند. انسان را چند گام به جلو می کشد.
روش هایی برای ایجاد بهداشت روانی:
۱- اصطاح آسیب های روحی و روانی با مشورت گرفتن از یک مشاور خوب
این نکته برای مادران خیلی خوب است. چون تربیت بصورت مستقیم بر عهده آنان است. و اگر مشکلی دارند حتما باید درصدد رفع آن باشند.
مادران بزرگوار، مشکلات روحی و روانی به خودیِ خود اصلاح نمی شود و گذر زمان آنها را درمان نمی کند بلکه تشدید می شود.
مثل وسواس، می دانید که این یک اختلال اضطرابی است. یعنی منشأ آن اضطراب است. از اضطراب های کوچک شروع می شود و چون اضطراب درمان نمی شود تبدیل به وسواس می شود. یعنی یک مشکل جدی را برای طرف مقابلش ایجاد می کند.
لذا باید بدانیم، هر کجا که مشکلاتی را داریم یا در حال ایجاد است نقطه ای که باید به دنبال راهکار و راه حلی برای درمانش باشیم.
مادری که اضطراب دارد، بدبین است و افسردگی و رکود دارد و دچار وسواس است یا دچار اختلالات شخصیتی شده است، نمی تواند نقش تربیتی که بر عهده دارد را به خوبی ایفا کند.
چون تربیت مجموعه ای است از عملکردها، احساسات، عواطف، خوب فکر کردن و…