کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: سلبریتی – برای الگوسازی چه کردهایم؟
مهمترین مشکلی که ما از سلبریتی ها می بینیم این است که جوانان و نوجوانان ما آنها را الگو قرار می دهند. اینکه یک سلبریتی الگوی جوان قرار بگیرد در بعضی از بخش ها می تواند خیلی نگران کننده باشد و در بعضی از موارد هم میتواند اینگونه نباشد.
مثلا در موضوع تیپ و لباس ممکن است خانواده ما آن شخصیت را بپسندد. آن مُدل تیپ و لباس را قبول کند. اگر او الگوی جوان ما باشد خیلی ایرادی شاید نداشته باشد. اما در بعضی چیزهای دیگر اینطور نیست. چون این فرد در همه ابعاد که موفق نیست. مثلا سلبریتی ها معمولا خیلی خانواده های خیلی خوبی ندارند. طی یک تحقیق از صد سلبریتی برتر ایران شاید بیش از ده یا پانزده نفر را پیدا نکنید که خانواده های سامان یافته داشته باشند. (سلبریتی های غربی که به کنار…) تقریبا زیر ده نفر هستند که تجربه طلاق را نداشتند. یعنی تقریبا همه سلبریتی های ما تجربه طلاق دارند. این تعداد محدودی که می گوییم همان پیرمردهایی هستند که از قدیم و در فرهنگ قدیم ازدواج کردند و الآن یک خانواده ای دارند که بسیاری از آنها هم باز تجربه های ناموفق داشتند. همین اطلاعات کمک می کند که ما بفهمیم الگو بودن یک سلبریتی در همه ابعاد خطرناک است. و همین اطلاعات کمک می کند که ما متوجه بشویم سلبریتی در حال الگوشدن در همه ابعاد است. در حوزه تخصص خودش باشد خوب است.
شما یک شخصیت بزرگی به عنوان قهرمان دارید که واقعا در همه ابعاد می تواند الگو باشد این را کنار گذاشتید بعد رفتید سراغ افرادی که صرفا توسط رسانه قدرت گرفتند و الگو شدند و از الگو بودن خودشان استفاده می کنند که در هرجای دیگری خودنمایی کنند. مسئله مهم الگو بودن است.
چقدر یک مدیر رسانه ای حواسش به این است که این سلبریتی در حوزه های دیگر الگو نشود و سلبریتی تمام بُعدی نشود اصلا مدیر رسانه ای چقدر در این حوزه توانایی دارد؟ چقدر ما به عنوان خانواده می توانیم جلوگیری کنیم از الگو شدن این شخصیت در ابعاد دیگر؟
خنده دار است که نوجوان از یک سلبریتی صحبت می کند که شما تصاویر نامناسبی از او دیدید ولی چون او گفته است که نماز می خواند، نوجوان او را الگو قرار داده است.
شما از یک جهت او را الگو قرار دادی، می گویی من از سر نمازش دیدم که مذهبی است و بهتر از بقیه می باشد. ولی وقتی می روی در عمق قضیه، تمام شخصیت او را الگوی خودت قرار می دهی و از این جهت ما نگرانی های جدی خانوادگی پیدا می کنیم.
باید جدی فکر کینم و توجه کنیم و بصورت جدی هم برنامه ریزی کنیم. با نوجوان و گروه های مختلف باید طرح مسئله کنیم تا یک راهکار خیلی خوبی بدست بیاوریم.