کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: کتابخوانی فرزندان، قسمت چهارم
بچه ها را باید از دوران کودکی، اهل مطالعه کرد. اصلا جزئی از شخصیت فرزندان این باشد که آنها علاقه ای به کتاب خوانی باشد. این تعبیر را به کار نبریم که فرزندمان بزرگ می شود، اهل مطالعه خواهد شد. ازدواج کند، کتاب خوان می شود.
ما باید یک سرمایه گذاری بلند مدت از دوران کودکی برای فرزند داشته باشیم تا او علاقه مند به کتاب خوانی و مطالعه بشود.
راهکارهای ایجاد علاقه به کتابخوانی در فرزندان:
۹- مادر در دوران بارداری فرزند، تلاوت قرآن و مطالعه کتاب خوب داشته باشد.
اصلا گاهی اوقات به این نیت بخواند که فرزندش بشنود. یک پژوهشی در چند سال پیش انجام شد که تعبیرش این بود که بچه ها از حدود شش ماهگی در رحمِ مادر، صداهای بیرون از رحمِ مادر را می شنوند. تعبیری هم به کار می بردند این بود که بر فرض یک پارتیشن چوبی قرار داده شده و یک نفر این طرف و دیگری آن طرف صحبت می کند. در دوره رحم هم همینگونه است. بچه ها صدای مادر و صدای محیط را احساس می کنند.
۱۰- به فرزندان، کتاب هدیه بدهیم.
یعنی کتاب را جزئی از زندگی بچه ها قرار بدهیم. جزء سبد خانوار از لحاظ زمانی باشد. فروشگاه های کتاب ببریم. گاهی اوقات برای آنها در روز تولد و روز جوان و.. کتاب بخریم.
البته برای کتاب خریدن چه خوب است که خودمان قبل از خرید نگاهی به آن بیندازیم. محتوای کتاب را مورد بررسی قرار بدهیم. سرفصل های آنرا نگاه کنیم. با این رویکرد برای فرزند کتاب تهیه کنیم که بدانیم این کتاب در آینده در رفتار، نوع نگرش مثبت آنها تأثیرگذاری داشته باشد.