کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: چگونه فرزندی پاکیزه و تمیز داشته باشیم؟
موضوع تمیز بودن و پاکیزگی بچه ها موضوعی است که خانواده ها نیاز به این دارند که از روش های صحیح استفاده کنند. گاهی اوقات می بینید که فشار روی این موضوع پاکیزگی بچه ها را دچار وسواس بکند. کمااینکه ما در مشاوره ها هم داریم که بچه های ۵-۴ ساله دچار وسواس در شستشو و نجس و پاکی شده اند. دلیلش هم بیشتر این بوده که دیگران آنها را تحت فشار قرار دادند.
اصل پاکیزگی در بچه ها باید مورد توجه خانواده ها قرار بگیرد. که این مورد آثار تربیتی هم دارد. یعنی بچه هایی که تمیز تر هستند و لباس آراسته می پوشند محبوب تر هستند و دیگران بیشتر مشتاق می شوند که با این بچه ها ارتباط داشته باشند. ولی بچه هایی که کثیف هستند و لباس نامرتب دارند بچه ها از این افراد دور می شوند و تمایلی به بودن کنار آنها ندارند.
روش ها و اصول پاکیزگی در فرزندان:
۱- توجه به نقش الگویی
یعنی خود پدر، مادر، برادر و خواهر بزگتر نکات بهداشتی و نظافت را رعایت کنند.
مثلا پدر و مادر وقتی صبح از خواب بیدار می شوند جزء اولین کارهایشان این باشد که دهانشان را بشویند، لباسشان را مرتب کنند، موهایشان را شانه کنند و.. اینها تأثیر گذار است.
۲- استحمام والدین
بچه ها ببینند که پدر و مادر به نظافت های شخصی خودشان اهمیت می دهند. و لذا اینها می توانند الگوی خوبی برای فرزند باشند.
۳- استفاده از ابزار داستان و قصه
۴- در زمینه شستشو به بچه ها سخت نگیریم
گاهی بچه ها به این دلیل از حمام رفتن فراری هستند که روش شستشوی ما فرق می کند. سرش بچه را می شوییم و شامپو به چشمم می رود. دفعه ی بعد رغبتی برای حمام رفتن ندارد.
یا آب داغ به روی فرزند می ریزیم و توجه نداریم که پوست فرزند لطیف تر پوست ما والدین است.