صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 4

۷۹.تربیت دینی فرزند قسمت اول

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: تربیت دینی فرزند، قسمت اول

برای بچه های ما وقتی به دنیا می آیند باید یک هدف گذاری بلند مدتی را برای زندگی و حیاتشان در طول عمرشان در این عالم خاکی داشته باشیم. قطعا آن هدف به غیر از این آیه شریفه نمی تواند باشد.
 وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ: و جن و انس را جز برای اینکه مرا بپرستند نیافریدیم. (سوره ذاریات، آیه ۵۶)
همه ما آمده ایم که بندگی خدا را داشته باشیم. لذا مهمترین و بهترین هدف در دنیای این عالم خاکی بحث این است که فرزندان ما براساس یک تربیت دینی رشد بکنند. و زندگی شان را سپری کنند تا به هدف الهی که بندگی است دست پیدا کنند. این مورد دست والدین است. ما والدین می توانیم فرزندانمان را در مسیر اسلام و مفاهیم دینی قرار بدهیم که آنها سعادت دنیا و آخرتشان رقم بخورد.
انسان هایی که دینی زندگی می کنند هم از دنیا و هم از آخرت رضایت دارند. حضرت زینب (س) نمونه ی والای این مسیر است که بعد از تحمل سختی های فراوان و داغ های زیاد فرمود: ما رأیت الا جمیلا: غیر از زیبایی چیزی ندیدم. چون اباعبدالله الحسین (ع) در مسیر اطاعت و فرمانبرداری از خدا به شهادت رسید. لذا چون مسیر، مسیر بندگی است زیباست.
ما باید بچه ها را در این مسیر بندگی قرار بدهیم که هم از دنیا و هم از آخرتشان بهره ببرند.

کلید واژه های تربیت دینی:
۱- فرزندان ما براساس الگوهای عملی تربیت می شوند.
امام صادق (ع): کُونُوا دُعَاهَ النَّاسِ‏ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ لِیَرَوْا مِنْکُمُ الِاجْتِهَادَ وَ الصِّدْقَ وَ الْوَرَع‏. مردم را به غیر از زبانتان دعوت به دین کنید، تا سعى و کوشش و درستى و پرهیزگارى و خویشتن دارى را از شما مشاهده کنند. (بحار الأنوار، علامه مجلسی، ج ‏۶۷، ص ۳۰۹)
بچه ها با دیدن ما تربیت می شوند. لذا رفتارهای ما باید دینی باشد. رفتارهایی باشد که نشان دهنده بندگی خدا باشد. بچه ها باید از همان ابتدا نماز خواندن، قرآن خواندن، رفت و آمد ما به محیط های پاک و سالم و دینی را ببینند.
نقش الگویی یک نقش بسیار مهم در تربیت محسوب می شود. و پژوهش ها هم نشان می دهد که موثرترین الگو در حیات انسان، والدین هستند. یعنی بیشترین و تأثیرگذارین الگوها را اگر بخواهیم نام ببریم پدرها و مادرها هستند. لذا ما باید دقت کنیم اگر می خواهیم فرزندانمان در مسیر تربیت دینی قرار بگیرند باید رفتارهای دینی را از ما ببینند.

۲- توجه به لقمه حلال
لقمه حلال در اینکه زیرساخت های پذیرش مفاهیم دینی در فرزندان تقویت بشود تأثیر گذار است. لذا باید دقت کنیم که فرزندان را بر سر سفره هایی بنشانیم که لقمه حلال در آنها گذاشته شده است.
در روایت هم داریم که نبی اکرم (ص) می فرمایند: حق فرزند تو این است که به او لقمه حلال بدهی.
یعنی این نیست که لطف می کنیم و لقمه حلال می آوریم. خیر این یک وظیفه برای والدین است. این را بدانید: سفره ای که لقمه حلال در آن نباشد، تربیت در آن خانه بسیار سخت و دشوار خواهد بود.

محتوای درس
پیمایش به بالا