صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 4

۵۷.جداخوابی فرزندان قسمت اول

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: جداخوابی فرزندان، قسمت اول

یکی از عرصه های تربیت در دوران دو سال اول که به عنوان یک اصل مهم و اتفاقا پر پرسش والدین هم است بحث جداخوابی فرزندان است.
فرزندی که به دنیا آمده از چه زمانی باید جا و بستر او را جدا کنیم؟
در این زمینه اختلافات متعددی بین کارشناسان وجود دارد.
یک قاعده (حتما نباید این قاعده رعایت بشود):
اصل بر این است که بچه از روز اولی که به دنیا می آید جا و بسترش جدا باشد. اما این نشدنی است چون بچه نیاز به شیر مادر دارد و به مادر وابستگی دارد. مادر هم نگرانی هایی نسبت به تنها گذاشتن فرزند دارد. لذا برای حفظ آرامش مادر و تأمین نیازهای فرزند یک فرصتی داده می شود. فرزند نورسیده در کنار مادر بخوابد. تا حدود سیزده چهارده ماهگی باید باشد. یعنی زمانی که فرزند ما غذا خوردن سر سفره را شروع کرده و وابستگی اش به شیر مادر کمتر شده است.
چون مباحث تربیتی سلسله وار است باید نکات رعایت بشود تا موفق بود قبلا اشاره شد که از یک سالگی به بعد محور تغذیه فرزند از شیر مادر باید تغییر کند. لذا شیر مادر در سال دوم غذای کمکی می شود و دیگر محوریتی ندارد.
فرزندی که غذای کامل در سر سفره می خورد دیگر نیازی نیست که شب حتما بیدار بشود. معمولا بچه هایی که شام کامل می خورند و وابستگی به شیر مادر ندارند شب را می توانند به مدت طولانی بمدت ۸-۷ ساعت بخوابند بصورتی که بلند هم نشوند. در این زمان فرصت مناسبی برای جداخوابی فرزندان است.

محتوای درس
پیمایش به بالا