صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 4

۴۷.خواسته های غیرمنطقی در فرزندان

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: خواسته های غیرمنطقی در فرزندان

یکی از ویژگی هایی که باید در بچه ها مورد توجه قرار بگیرد که شکل نگیرد بحث خواسته های غیرمنطقی است. همانطور که می دانید این ها تبعاتی دارد. در فضای مشاوره هم می بینیم. گاهی بچه هایی را می بینیم با اینکه بزرگ شده اند ولی به دلیل اینکه به این نکته توجه نشده بدون اجازه به امکانات و تجهیزات و وسایل دیگران دست می زنند و استفاده می کنند.
مادری می گفت فرزند من در مدرسه مداد دوستش را برداشته و ما آنرا در کیفش دیدیم. این نشان می دهد که یک مقداری از خواسته های فرزندان غیرمنطقی است و ما در زمانش اصلاح نکردیم. این ویژگی هم موردی است که باید با آن پیشگیرانه برخورد کنیم.
راهکارهای پیشگیری از خواسته های غیرمنطقی فرزندان:
۱- اگر فرزند را جایی می بریم و چیزی را می بیند باید خیلی طبیعی برخورد کنیم.
مثلا در مهمانی به زور صاحب خانه را راضی نکنیم که اسباب بازی را به فرزند ما بدهد یا به فرزند وعده ای بدهیم که اگر نشد برایت می خریم! این فرزند به سمت خواسته های زیاد می رود و پرتوقع می شود.
در اینجا به فرزند باید بگوییم که هرکسی یک چیزهایی دارد و قرار نیست که همه چیز را داشته باشیم مثلا تو فلان ماشین را داری ولی دوستت ندارد. باید پای این صحبت هایمان هم بمانیم.

۲- وقتی با فرزند بیرون می رویم نباید هرچیزی که او خواست را تهیه کنیم.
خوراکی،‌ اسباب بازی یا پوشاک باشد. قبلش باید قانون بگذاریم. مثلا به او بگوییم امروز که به بازار می رویم فقط حق داری یک خوراکی بخری. یعنی او را جهت دهی بکنیم. و بداند دست روی هرچیزی که بگذارد قرار نیست که برایش تهیه کنیم.

۳- فرزندانمان در محیط خانه هم به سمتی نبریم که تجهیزات،‌ امکانات و اسباب بازی های زیاد برایشان تهیه کنیم.
سعی کنیم که حد متعادل را در امکاناتی که در اختیار فرزند می گذاریم رعایت کنیم. این باعث میشود که پرتوقع نشوند و در یک مسیر متعادلی در تربیت حرکت کنند.

محتوای درس
پیمایش به بالا