صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 4

۵۹.جداخوابی فرزندان قسمت سوم

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: جداخوابی فرزندان، قسمت سوم

یکی از پرسش هایی که والدین دارند این است که چرا بستر خواب فرزندان را باید جدا کنیم؟
چند دلیل برای جداخوابی فرزندان:
۱- بچه هایی که جدا می خوابند اعتماد به نفس و استقلال رفتاری شان بهتر شکل می گیرد.
ممکن است فرزندانی داشته باشید که ۵-۴ ساله هستند ولی خیلی به شما وابسته هستند برای اینکه کنار شما بخوابند. و اگر از او بخواهید در اتاقش بخوابد می ترسد. ترس و واهمه دارد. این نگرانی در فرزندان بوجود می آید و وابستگی و دلشوره بوجود می آید.
بچه هایی که جدا می خوابند از یک استقلال نسبی برخوردار می شوند و از همان دوران کودکی متوجه می شوند که برخی از رفتارهایشان را باید بصورت مستقل انجام بدهند.
برخی از پژوهش ها نشان می دهد بچه هایی که جدا می خوابند حتی در غذا خوردن مستقل تر از بچه هایی هستند که کنار والدین می خوابند.

۲- با جداخوابی سلامت اخلاقی فرزندان را حفظ می کنیم.
بچه هایی که در اتاق والدین می خوابند دائم در بستر آسیب هایی قرار می گیرند. مثلا در روایت داریم اگر فرزندی صدای نفس زدن پدر و مادرش را در حالی که آنها روابط خاص دارند را بشنود اگر این بوی رستگاری را ندید غیر از خودمان کسی را مذمت نکنیم.
یعنی نشان می دهد که بچه ها وقتی در اتاق پدر و مادر می خوابند دچار آسیب هایی می شوند. لذا ما سلامت اخلاقی آنها را با جدا خوابی حفظ می کنیم.

۳- حفظ آزادی های رفتاری بین پدر و مادر
پدر و مادر نیاز به آزادی های رفتاری دارند که کنار هم باشند ولی وقتی بچه ها در اتاق والدین بخوابند آزادی پدر و مادر به محدودیتی می رسد و ممکن است که این محدودیت در نهایت به نظام خانواده آسیب برساند.
وقتی فرزندان را جدا می کنیم هم به نفع خودشان است و هم به نفع پدر و مادر و هم به نفع استقلال و نظام حفظ خانواده است.

محتوای درس
پیمایش به بالا