صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۵.حواس پرتی

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: حواس پرتی

شاید برای شما سوال بوجود آمده باشد که منظور از روش حواسپرتی چیست؟
یک تعبیر: ما پدران و مادران نیاز داریم که از اصل حواس پرتی در تربیت استفاده کنیم. البته نه این که فقط ما نسبت به بچه ها انجام بدهیم. گاهی حتی نیاز است که زن و شوهر نسبت به یکدیگر از روش حواس پرتی استفاده کنند. گاهی در ارتباط با دیگران هم این روش را باید مورد استفاده کنیم.
در جمعی نشستیم که غیبت می کنند باید با این روش بتوانیم خودمان را مصون نگه داریم. بنابراین روش حواس پرتی کاربردهایی دارد که باید با آنها آشنا بشویم.
روش حواس پرتی نسبت به فرزندان: در یک زمانی می بینیم که ذهن فرزند درگیر یک موضوعی است. سوالی را پرسیده و تمرکزش بر روی سوال است. ما می آییم و یک جایگزین مناسبی را مطرح می کنیم. که این به میزانی بزرگ و جذاب است که ذهن فرزند به این سمت معطوف می شود.
مثلا فرزند از ما سوالی را پرسیده که مفید نیست و نمی خواهیم به او پاسخ بدهیم. برای اینکه حواسش را پرت کنیم به او می گوییم راستی محمد جان، امرورز قرار است که بروی و با دوستت بازی کنی؟ چه زمانی می روی که من هماهنگ کنم؟
چون او دوست دارد که بازی کند و در این سن تمایل به همسالان خیلی زیاد است می بینیم که ناخودآگاه حواسش پرت می شود و بر روی این موضوع جدید تمرکز می کند. لذا این یک هنرمندی است.
• مادر و پدری که نتوانند حواس فرزندشان را پرت کنند یا از هوش خوبی برخوردار نیستند یا از ظرفیت هوشی خودشان به خوبی استفاده نمی کنند یا فرزندشان خیلی باهوش است که در این مورد هم باید قدرت و مهارت خودشان را تقویت کنند. بچه های باهوش، به مادر و پدر زیرک و باهوش نیازمند هستند تا بتوانند آنها را تربیت کنند.
دقت کنید تا زمانی که بچه ها کوچکتر هستند شروع به استفاده از این روش بکنیم هرچه سن بچه ها بزرگتر می شود توانمندی ما هم بیشتر می شود.
سوال مطرح می شود که ما حواس بچه را پرت کردیم ولی دوباره می آید و آن رفتار و سوال قبلی را می پرسد؟ چه کار باید کنیم؟
در اینجا باید دوباره حواسش را پرت کنیم. نه یک بار دو بار بلکه بارها و بارها این کار را انجام بدهیم.. چون رفتارش مفید نیست. چه بار اول باشد یا بار صدم
همین است که در تربیت حوصله و صبر به عنوان رکن است که والدین باید در خودشان ایجاد کنند.

محتوای درس
اسکرول به بالا