صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 3

۵۹- راهکار مقابله با دوستی افراطی قسمت اول محبت

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: راهکار مقابله با دوستی افراطی / قسمت اول: محبت

ما می خواهیم از راهکارهایی صحبت کنیم که می خواهد رابطه های افراطی را اصلاح کند. حواسمان باشد هیچ اتفاق تربیتی یک شبه اتفاق نمی افتد مگر معجزه ای بشود یا مسیر غلطی را بخواهیم پیش ببریم.
اصلا جنس تربیت استمرار، تمرین، نیازمندی به زمان و ارتباط دو طرفه مربی و متربی است.
خب، می بینیم که یک نوجوانی درگیر رابطه افراطی شده است، چه کار باید کنیم؟ قبل از اینکه بتوانیم روی این چه کار کنیم بیشتر صحبت کنیم باید یک نکته ای را توجه کنیم.
چه نوجوان هایی از چه خانواده هایی درگیر رابطه افراطی می شوند؟ اجمالا می شود گفت که این اتفاق در خانواده هایی که روابط صمیمی و محبت عاطفی کمتری دارند بیشتر اتفاق می افتد. کدام اتفاق؟ رابطه عاطفی بیرون از خانواده در خانواده ای که محبت در آنها کمتر است بیشتر اتفاق می افتد. چرا؟ طبیعی است. اینجا غنای محبت اتفاق نیفتاده است، خلأ محبت وجود دارد و این خلأ محبتی را نوجوان کجا به دنبالش می گردد؟ بیرون و در اجتماع.
بنابراین شما قطعا مهمترین و جدی ترین راهکاری که می بینید در تربیت نوجوانی که درگیر رابطه افراطی می باشد این است که محبت را به میزان انجام بدهید. میزان محبت در خانواده باید متعادل باشد.
وزن محبتی را در خانواده بالا ببرید، بسیاری از مسائل حل می شود اما این بدین معنی نیست که اگر خانواده ای کاملا عالی بود، خانواده ای بی نقص بود و محبتش در اوج تعادل بود بگوید: چون خانواده ما در اوج تعادل محبت قرار دارد حتما نوجوان ما درگیر رابطه افراطی نمی شود. این حرف غلط است. و یا اگر نوجوان ما رابطه افراطی پیدا کرد با او برخورد می کنیم چون برای او دیگر هیچ حقی نداریم و برایش هیچ چیزی کم نگذاشتیم، این هم غلط است. بنابراین صحبت ما این است که در رابطه عاطفی که خانواده دارد بسیاری از مسائل اجتماعی حل می شود در این تردیدی نکنید. بنابراین اولین راهکار رابطه عاطفی در خانواده است.
اما عوامل دیگری هم وجود دارد که نوجوان را درگیر رابطه افراطی می کند که او دائم در شبکه های اجتماعی دنبال این رابطه و آن رابطه است. و اتفاقا در خانواده هم این قدر زیاد مشکلی ندارد. پس باید دنبال عوامل دیگری هم باشیم مخصوصا موضوعات اجتماعی که امروزه خیلی پررنگ است. جاذبه هایی که در بیرون از خانواده است به قدری زیاد است که نوجوان را جدا می کند. در کشاکش خانواده و جامعه این جامعه است که نوجوان را به سمت خودش می کشاند. نه فقط جامعه به طور کلی، رسانه و شبکه های اجتماعی خاص!
این اتفاقی که بین خانواده و جامعه می افتد هرچقدر هم که خانواده متعادل باشد نوجوان در این رفت و برگشت ها ممکن است دچار اشتباه بشود نباید ناگهان برخورد قهری و غلط کنیم اما باید حواسمان باشد که خیالمان را نسبت به روابط عاطفی داخل خانه آسان کنیم و با محکم کردن این روابط بتوانیم آن روابط افراطی را خنثی کنیم.

محتوای درس
اسکرول به بالا