کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: چگونه از تأثیرات دوستان ناباب جلوگیری کنیم؟ قسمت دوم
چگونه از تأثیرات دوستان ناباب جلوگیری کنیم؟
- اگر فرزندان ما از دوستان آسیبی دیدند یا رفتار بدی را یاد گرفتند، هیچگاه با آنها رفتار تند و چکشی نداشته باشیم.
همانطوری که بیان شد مانند یک مربی و طبیب در کنار فرزند قرار بگیریم، او را راهنمایی کنیم و مسیر صحیح را به او نشان بدهیم. یعنی کاری نکنیم فرزند احساس بکند اشتباهی اگر انجام داده سرزنش می شود، تهدید می شود، توهین می شنوند و حتی کتک بخورد.
نتیجه این رفتار این می شود که از دفعات بعد دیگر حرف هایش را با والدین نخواهد زد. لذا ما باید مانند یک دوست و طبیب و همراه و مربی در کنار او قرار بگیرم و مسیر صحیح را برای او تبیین و روشن کنیم. بخشی از این کار را مادر باید انجام بدهد و بخشی را هم پدر.
توصیه: خیلی مراقب باشیم که یکی از والدین از میدان تربیت حذف نشود. مثلا مادر به میزانی نقش خودش را پررنگ کند که ناخودآگاه پدر دیده نشود و پدر هم وقت برای تربیت نگذارد. اینطور نباید باشد. حتما باید یک مشارکت و تقسیم نقش و تقسیم کاری در تربیت وجود داشته باشد و این می تواند کمک کند تا فرزند اگر در دوستی هایش با مشکلی رو به رو شدند به یکی از والدین مراجعه کنند.
- حتما وسیله و بستری را فراهم کنیم که فرزندان یک دوستی های واقعی با اهل بیت (ع) داشته باشند.
این دوستی ها می تواند فرزندان را مصون کند.
خیلی از والدین این سوال را دارند که چطور در این زمانه که محیط های مجازی و اجتماعی زندگی و تربیت را سخت کرده است بتوانیم فرزند را به یک ساحل آرامشی برسانیم؟ پاسخ ما این است که ارتباط داشتن با اهل بیت (ع) می تواند این اتفاق را رقم بزند.
در روایتی داریم که رسول خدا (ص) فرمودند: دوستی با ما اهل بیت (ع) بیست منفعت دارد. ده منفعت آن در دنیا و ده منفعت آن در آخرت.
زمینه ای را فراهم کنیم که فرزندان ما از دوستی با اهل بیت (ع) محروم نشوند.
امام صادق (ع): انسان هر کسی را دوست داشته باشد، روز قیامت با او محشور میشود حتی اگر یک تکه سنگ باشد. و اگر گروهی را دوست داشته باشد (دوستان خوبی داشته باشد) روز قیامت با آنها محشور می شود.
لذا بستری را فراهم کنیم که این محبت و احترام را فرزندان ما با اهل بیت (ع) داشته باشند.