صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۲۳-تمرین محبت ورزی

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد پوراحمد خمینی
عنوان: تمرین محبت ورزی

یکی از مزایای داشتن تعداد فرزند بیشتر نهادینه سازی مهر و محبت و عاطفه ورزی بین اعضای خانواده است. این اعضای خانواده فراتر از پدر و مادر است، به هر حال هر پدر و مادری به فرزند خودش عشق می ورزد، هیچ پدر و مادری بَد فرزند خودش را نمی خواهد.
رفیق بی کلک مادر….. مادر یا پدر کسانی هستند که حاضرند از جان خودشان بگذرند اما فرزندانشان در آرامش باشند و رشد کنند. اما منظور از این عشق و عاطفه ورزی، عشق و عاطفه ورزی بین خود فرزندان است. یعنی بین خواهر و برادرها!
ما یادمان نرود که این قاعده دنیاست که باید یک روزی همه چیز را بگذاریم و برویم، اینطور نیست که همیشه در این دنیا ماندگار هستیم و روز خداحافظی بالأخره یک روزی فرا می رسد البته که انشاءالله که خداوند توفیق بهترین مرگ یعنی شهادت را به همه بدهد. چه کسی می ماند؟ فرزندان ما
فرزند ما می ماند. اگر تنها باشد، این فرزند خواهر و برادر ندارد، بچه های ما در آن مسیر تربیتی که در دوره کودکی و نوجوانی طی می کنند محبت ورزی به یکدیگر را تمرین می کنند. خواهر نگران برادر خودش است و برعکس؛ وقتی این بچه ها بزرگ شدند و پدر و مادرها در این دنیا نبودند هوای همدیگر را خواهند داشت. پشت هم خواهند بود و از یکدیگر حمایت می کنند. این یک نکته بسیار مهم است. امروزه برخی از ما به دلیل مشکلات اقتصادی و تربیتی، حاضر نیستیم به خدا اعتماد کنیم و رزوی آنها را از خدا بخواهیم. به خودمان و کمک خدا به خودمان اعتماد کنیم تا بتوانیم مهارت های تربیتی را یاد بگیریم. سختی های تربیتی را به جان بخریم. الآن که تکلیف به فرزندآوری و ازدیاد نسل مومن داریم اگر این سختی را به جان نخریم و کوتاهی کنیم فردا گرفتار خواهیم شد. فرزندان ما تنها می شوند، گناه دارند. فرزند ما دایی ندارد، عمو و خاله و عمه ندارد، خواهر و برادر ندارد و تنهاست. فردا اگر مشکلی برای او پیش بیاید نمی داند که به چه کسی باید تکیه کند و همدم و غمخواری ندارد. این از آن دسته مسائلی است که امروز چون فرصت برای فرزندآوری داریم نباید غافل بشویم و قدر این لحاظات را باید بدانیم و باید توجه کنیم که از این فرصت ها بصورت بهینه استفاده کنیم تا فرزندان ما تنها بزرگ نشوند.

محتوای درس
پیمایش به بالا