صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۲۸-روش صحیح تشویق و تنبیه

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد پوراحمد خمینی
عنوان: روش صحیح تشویق و تنبیه

همانطور که مستحضر هستید تنبیه بدنی و تنبیه کلامی اثرات سوء تربیتی برای فرزندان ما دارد. اما بهترین روش تربیت و یا به نوعی بهترین روش تشویق و تنبیه فرزند چیست؟
خیلی جالب است که بدانید اگر می خواهیم فرزندمان را به درستی تشویق یا تنبیه کنیم باید جستجو کنیم و احتیاج فرزند را پیدا کنیم.
حتما شنیدید: آنکه شیران را کند روبه مزاج احتیاج است احتیاج است احتیاج
اگر پدر و مادر محترم بدانند که فرزند به چه چیزی علاقه مندی نشان می دهد (علاقه مندی خیلی شدید) مثلا دیدن کارتون را خیلی دوست دارد (البته نباید هر کارتونی را ببینند) می تواند احتیاج خوبی باشد. می تواند گزینه خوبی باشد که والدین روی آن حساب کنند.
مثال:
– پسر گلم، دختر خوشگلم، حالا که این حرف زشت را زدی، یا فلان رفتار را کردی امروز این کارتون را نمی توانی ببینی! کارتون امروز شما لغو می شود.
– یا باباجان، مادر جان اگر سلام کردی و زودتر از هرکسی سلام کردی و این کار خوب را انجام دادی آنروز جایزه داری که بیشتر کارتون نگاه کنی…
چون این فرزند علاقه مندی شدیدی نسبت به کارتون دارد می تواند قانون پذیری و همراهی خودش را بالا ببرد. چه در حوزه تشویق که می شود بهره مندسازی فرزند نسبت به هرآن چیزی که فرزند به آن احتیاج شدید دارد و یا تنبیه فرزند به معنای محروم سازی نسبت به هرآن چیزی که او نسبت به آن علاقه مندی شدید دارد.
بنابراین تشویق و تنبیه درست کتک زدن با زبان یا دست نیست. یا به نوعی تنبیه فیزیکی و بدنی نیست. بلکه محروم ساختن فرزند نسبت به هرآن چیزی که او دوست دارد و یا بهره مندی سازی او نسبت به هرآن چیزی که او علاقه مندی شدید دارد.

محتوای درس
پیمایش به بالا