صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۳۰-از فرزندان انتظار منطقی داشته باشیم

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد پوراحمد خمینی
عنوان: از فرزندان انتظار منطقی داشته باشیم

یکی از نکاتی که ما پدر و مادرها باید مورد توجه قرار بدهیم این است که انتظارات از بچه های خودمان را منطقی و تعدیل کنیم.
در آن دسته از خانواده هایی که صاحب یک یا دو فرزند هستند طبیعتا این تعدیل خواسته ها و انتظارات سخت تر است. اما در خانواده هایی که تعداد بیشتری فرزند دارند این تعدیل منطقی تر و آسان تر اتفاق می افتد.
در خانواده هایی که مثلا یک یا دو فرزند هستند، پدر و مادر یک سری انتظارات از فرزند دارند. از بچگی پدر و مادر دوست داشتند که فرزند:
شاگرد اول باشد، خوش خط باشد
ورزشکار باشد، هنرمند باشد
مسیر اجتماعی شدنش را به درستی طی کند
قرآن حفظ کند، شاهنامه حفظ کند و در همه مسائل عالی باشد!
وقتی که یک پدر و مادری این انتظارات را از فرزند داشته باشند، مادامی که این فرزندان تعداد کمتری باشند بیشترین فشار را باید تحمل کنند.
اما در یک خانواده اگر تعداد فرزندان بیشتر باشد، هرکدام از فرزندان می تواند در زمینه استعداد خودش نقش آفرینی و پیشرفت خوبی کند.
یکی از آنها ورزشکار می شود، دیگری خطاط حرفه ای می شود. یکی در حوزه حفظ قرآن و شعر موفق می شود و دیگری درس خوان خیلی خوبی می شود. لذا دیگر آن خواسته هایی که پدر و مادر دارند لازم نیست که در یک یا دو فرزند محقق بشود و در اینجا تقسیم می شود.
این خیلی نکته مهمی است. گاهی ما به این نکات ریز دقت نمی کنیم و بخاطر اینکه دقت نمی کنیم خود ما پدر و مادر به دستان خودمان فرزند را ناکام می کنیم. بخاطر فشار و استرسی که به او وارد می کنیم.
درحالی که وظیفه ما به عنوان پدر و مادر تربیت درست است. شکوفا کردن استعدادهای فرزند است. آن پدر و مادرهایی که از فرزند خودش انتظار دارد همه چی تمام باشد روش غلطی را در پیش گرفتند و باعث خواهد شد که خدایی نکرده فرزند خسته بشود و ناکام بشود.

محتوای درس
پیمایش به بالا