کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: تعدد فرزندان
بحث فرزند و فرزند آوری یکی از اهداف زندگی مشترک می باشد. اصل فرزندآوری مورد بحث قرار گرفت. موضوعی که اکنون مورد گفتگو می باشد بحث تعدد فرزندان است.
از نگاه تربیتی خیلی ازکارشناسان معتقد هستند: یک فرزند تربیت کردن سخت تر از چند فرزند تربیت کردن است. لذا پدر و مادری که دغدغه تربیتی دارند.
و می گویند همین یک فرزند را تربیت کنیم کافی است. آیا خوب است؟ خیر قطعا اگر می خواهیم تربیت خوبی را نسبت به فرزندان داشته باشیم باید آن بستر، زمینه و محیط تربیتی مناسب را فراهم کنیم.
مقام معظم رهبری: وقتی ما یک محیط مساعدی را برای تربیت فراهم می کنیم. حال در این محیط چه یک فرزند تربیت بشود چه چند فرزند!
در عین حال توجه به این نکته داشته باشیم که تربیت فرزندان گاهی اوقات به عوامل مختلفی بستگی دارد. گاهی اوقات خود یک فرزند تربیت کردن شاید زمینه مشکلات تربیتی بیشتر فراهم باشد تا چند خواهر و برادر در کنار یکدیگر باشند.
در تربیت چند فرزند بودن، موضوع و عمل تربیت را تسهیل می کند. چون گاهی اوقات خود فرزندان زمینه تربیتی را برای فرزندان دیگر فراهم می کند.
مثلا شما می خواهید که فرزندتان روحیه مقاوم داشته باشند. قطعا چند فرزند اگر کنار همدیگر باشند این اتفاق قطعا بهتر می افتد. گاهی اوقات برای اینکه بچه ها در آن ناز و نعمت تنها بودن قرار نگیرند لازم است که چند فرزند در کنار هم باشند و متعادل تر تربیت می شوند.
وقتی تعداد بچه ها بیشتر می شود:
تعادل عاطفی بین آنها بیشتر می شود. تعاملات اجتماعی در آنها بیشتر است. رشدهای تربیتی در آنها بیشتر است.
حداقل ما باید سه فرزند داشته باشیم تا زمینه تربیت مناسب را در محیط خانه فراهم کنیم.