صفحه اصلی دوره بازکردن همه
3 از 4

۱۰۶.از پوشک گرفتن فرزندان قسمت دوم

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: از پوشک گرفتن فرزندان، قسمت سوم

فضایی که فرزند می خواهد در آن رفع حاجت بکند هم باید مورد توجه قرار بگیرد.
باید مناسب سازی بشود یعنی:
• تاریک نباشد
• بوی مناسبی داشته باشد
• حشرات موذی در آنجا نباشد که منجر به ترس بشود
 در مواجهه با مسائل، آن مواجهه اول مهمترین است.
اگر فرزند وارد توالت بشود و یک سوسک ببیند، دیگر تمام است. دیگر از آن محیط متنفر خواهد بود. ولی اگر آنجا وارد شد و دید که مادر یک برچسب زیبایی چسبانده است و مواجه شد. نگاه مثبتی در ذهنش ایجاد خواهد شد.
نوع برخوردهای والدین هم مهم است. زمانی که فرزند وارد آن فضا شدند اولین برخوردهای والدین هم باید مناسب باشد. چون این موضوع با نجاست و طهارت گره خورده است گاهی اوقات خانواده ها با تندی برخورد می کنند که این صحیح نیست. گاهی اوقات با داد و فریاد با فرزند برخورد می کنند که اینها سَم است. و نباید این اتفاق بیفتد.
زمانی که فرزند را از پوشک می گیریم، او همانگونه که ما می خواهیم عمل می کند؟ خیر! ممکن است تا بچه ها به این عادت رفتاری جدید، وفق بدهند، خانه را نجس کنند و ماهم نباید هیچ نگرانی نسبت به این موضوع داشته باشیم.
به مادران همیشه می گوییم: زمانی که می خواهید فرزندتان را از پوشک بگیرید باید این را بدانید که او یک بار خانه را نجس خواهد کرد و علم به این موضوع داشته باشید.
خیلی مراقب باشید که اگر فرزند این کار را انجام داد، نباید برخورد تندی با او داشته باشیم. برخورد تند، بچه ها را لجباز می کند. و مسیر تربیت را ناهموار می کند. خیلی طبیعی با این موضوع برخورد کنیم. خودمان یک سری مراقبت هایی را برای نجاست و طهارت انجام بدهیم ولی اجازه بدهیم که فرزند آن مسیر صحیح را طی کند تا بتواند خودش را با این فضا وفق بدهد تا بتواند موفق بشود.
خاطره: یک زمانی یک پسربچه ی سه ساله ای را آوردند که خیلی بی قرار و لجباز بود و ناخن می جوید. پدر این کودک تعریف می کرد یک موقعی برای اینکه فرزند خانه را نجس نکند به بیرون از خانه شان که در روستا بود آورده بود و چون سگ آنجا زیاد بود به فرزند گفته بود اگر یک بار دیگر خودت را خیس کنی، می دهم این سگ ها تو را بخورند. از آن روز به بعد این فرزند دچار شب ادراری های شدید و آسیب های جدی شده بود.
 برخوردهای چکشی و تند نه تنها مشکل را حل نخواهند کرد بلکه آسیب ها را هم افزایش خواهند داد.
اگر مادر در این زمان با فرزندش به تندی برخورد کند، ممکن است که فرزند دچار آسیب و تیک های عصبی بشود. و گاهی اوقات حتی نسنجیده عمل کردن ممکن است که مدت زمان انجام این کار را طولانی تر بکند.

نکاتی برای از پوشک گرفتن فرزندان:
۱- روشمند عمل کنیم.

۲- بدانیم که این موضوع تدریجی اتفاق می افتد.
انتظار این را نداشته باشیم که در همان ابتدا فرزند همان چیزی را که ما مدظر داریم، عمل کند. باید صبور باشیم.

۳- عدم تداخل این کار با زمان های خاص:
مثلا با مسافرت کردن یا خانه تکانی عید همراه نباشد. طوری باشد که حدودا یک ماهی را در خانه خودمان باشیم تا بتوانیم برای این کار برنامه ریزی داشته باشیم.

۴- همراهی پدران با مادران
پدر باید دقت کند که در این زمان تضاد رفتاری با مادر نداشته باشد. مثلا مادر با آرامش برخورد کند ولی پدر بخاطر نجاست و این مباحث صدایش را بالا ببرد. اینها اثرات معکوس می گذارد و مدت زمان کار را طولانی تر می کند.

۵- اگر فرزندان تن به این موضوع ندادند، بدانیم که یک اشکالی وجود دارد.
ما باید آن اشکال را بیابیم. و گاهی اوقات یک مکمل هایی را اضافه کنیم. مثلا این مکمل را که در جای دیگر توصیه نمی کنیم ولی در اینجا مانعی ندارد، دادن هدیه کوچکی است. به فرزند بگوییم که هر بار که نیاز به بیرون رفتن داشتی، اگر خودت بروی و انجام بدهی یک خوراکی را به عنوان جایزه به او بدهیم. خود این یک انگیزه می شود که فرزندان بصورت خودجوش این کار را نجام بدهند.

محتوای درس
پیمایش به بالا