صفحه اصلی دوره بازکردن همه
3 از 4

۸۵.تربیت دینی فرزند قسمت هفتم

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: تربیت دینی فرزند، قسمت هفتم

راهکارهای تربیت اخلاقی فرزندان:
۱- برای انسان هایی که اخلاق را رعایت می کنند احترام بگذاریم و برای ما ارزشمند باشند.

۲- والدین باید به عنوان الگوی عملی رفتارهای اخلاقی را انجام بدهند.

۳- استفاده از داستان و سرگذشت بزرگان اخلاقی
این مورد بسیار کمک کننده است مخصوصا بخش هایی از زندگی اهل بیت (ع)‌ که متناسب با سن فرزندان باید بیان بشود. تجسم اخلاقی در روی عالم اهل بیت (ع) هستند. لذا باید برای فرزندان بیان کنیم تا ماجرا را درک کنند. و همین منجر می شود که آنها بخواهند همزادپنداری کنند یعنی شبیه سازی کنند به افرادی که اخلاقیات را دارند.
در طول تاریخ به جز اهل بیت (ع)‌ انسان های اخلاقی زیادی هم وجود دارند که سرگذشت آنها به صورت کتاب و داستان درآمده است. مانند مجموعه کتب دیدار با ابرار که در این کتاب بُعد اخلاقی علمای تاریخ بیان شده است.

۴- با بچه ها با اخلاق رفتار کنیم.
گاهی اوقات پدر و مادرها الگوهای اخلاقی هستند یعنی رفتارشان با دیگرانی مثل همکاران و همسایگان و اقوام خوب است ولی با فرزند اینگونه نیستند. با او تندی می کنند و نسبت به او صبر کمی دارند. اینطور نباید باشد.
ما باید دقت داشته باشیم که اخلاقیات را نسبت به فرزند هم رعایت کنیم. یعنی این بُعد از تربیت را به این وسیله بهتر می توانیم در فرزندان شکل داده و رشد بدهیم.

۵- به رفتارها و اخلاقیات خوب فرزندان توجه کنیم و آنها را ببنیم.
گاهی اوقات حتی به فرزندان پاداش بدهیم. البته منظور این نیست که حتما پاداش از نوع مادی باشد. مثلا می بینیم که فرزند خوش اخلاق است به او بگوییم:‌ فرزندم،‌ چقدر من خوشحال هستم که فرزند با اخلاقی مثل تو دارم.
این خودش زمینه پرورش،‌ عمق بخشی و نهادینه سازی ویژگی های اخلاقی را در فرزند ما بوجود بیاورد.
تربیت اخلاقی در کنار تربیت عبادی و اعتقادی در اختیار والدین است و آنها هستند که باید اهتمام و تلاش کنند تا بصورت کامل در آنها شکل بگیرد.

محتوای درس
پیمایش به بالا