کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: تأثیر لقمه حلال در تربیت فرزندان، قسمت دوم
در روایات داریم که فرمودند: تأثیر لقمه حرام بر انسان مانند تأثیر چاقو بر گوشت است. یعنی خیلی سریع اثر می گذارد.
بیان یک خاطره:
با یک گروهی به مسافرت رفته بودم. بین راه که برای استراحت رفته بودیم قرار شد که یک هندوانه ای را قاچ و تقسیم کنند. یک مرتبه متوجه شدیم که چاقویی همراهمان نیست. یکی از این جوانانی که به قول معروف مشتی بود گفت که من چاقو دارم. دست در جیبش کرد و یک چاقوی ضامن دار درآورد.
قبل از اینکه بخواهد هندوانه را از وسط نصف کند. دیدیم که دور چاقویش چسب زده و شروع به کندن این چسب ها کرد. از او پرسیدیم که دلیل این چسب ها چیست؟
گفت: شما اهل دعوا نیستید. من معمولا دور چاقو را چسب می زنم و نوک آنرا آزاد می گذارم. چون در دعوا وقتی به کسی چاقو می زنی دیگر اختیارش دست تو نیست و ممکن است که تا آخر به شکم او فرو برود. و این چسب مانع می شود و فقط طرف مقابل را زخمی می کند.
این فرد تأثیر چاقو بر گوشت را می داند. می داند وقتیکه چاقو را اگر بر گوشت بگذاریم دیگر نمی شود کنترل کرد و تا عمق گوشت فرو می رود. در روایات هم داریم که تأثیر لقمه حرام همین گونه است. یعنی تا فرد لقمه حرام را خورد در همان دقایق ابتدایی اثر وضعی خودش را می گذارد. یعنی این فرد وجودش آلوده به لقمه حرام می شود و آمادگی پذیرش نخواهد داشت.
در ماجرای کربلا هم همین گونه بود. در روز عاشورا حتی چند روز قبل از آن وجود مبارک حضرت سیدالشهداء (ع) شروع به توصیه کردن لشگر عمرابن سعد کردند. ولی آنها شروع به هلهله کردند تا صدای ایشان را نشنوند. آیا کلامی حق تر از امام حسین (ع) است؟
چرا دشمن نپذیرفت؟ دلیلش را خود حضرت فرمودند: این ها شکم هایشان از حرام پُر شد و دیگر حق را نپذیرفتند.
پدران و مادران عزیز، تربیت حق است و اگر بخواهیم که فرزندان ما تربیت را بپذیرند، باید بر سفره آنها لقمه حلال بگذاریم.
حضرت رسول اکرم (ص) می فرمایند: وظیفه پدر است که روزی حلال بر سفره فرزندان بیاورد. یعنی حق بچه های ما این است روزی حلال بخورند. تا تربیت پذیر باشند.