کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد آل داوود
عنوان: اصول تربیت رسانهای در خانواده اسلامی (اصل آموزش و آگاه سازی)
۱۰ اصل تربیت رسانه ای در خانواده اسلامی:
۳- اصل آموزش و آگاه سازی
والدین باید آموزش های لازم را قبل از استفاده از رسانه به فرزندان بدهند. حتی پدر خانواده با توجه به شرایطی که این روزها وجود دارد، باید آگاهی لازم را به مادر خانواده هم بدهد. چون یکی از دلایل طلاق که بررسی شده، این بوده که مادر یا پدر خانواده از فضای مجازی و رسانه ناآگاه بودند.
این باید متقابل باشد. اگر مادر خانواده سواد رسانه ای بالاتری دارد، به پدر خانواده آموزش بدهد و اگر پدر سواد رسانه ای بالاتری دارد، به مادر خانواده آموزش بدهد.
هم پدر و مادر به میزان خودشان، باید آگاهی های لازم را در خانواده شان بالا ببرند. اگر هم آگاهی ندارند باید حتما در کلاس های سواد رسانه ای ثبت نام و شرکت کنند.
سه پیشنهاد برای اصل آموزش و آگاهی جهت دوری از آسیب های فضای مجازی:
الف) آشنایی با آداب، رسوم و فرهنگ اصیل اسلامی-ایرانی
زمانی که ما با آداب و رسوم ایرانی آشنا بشویم و فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را آموزش ببنیم به سمتی حرکت می کنیم که: ۱- آنرا ارتقاء بدهیم 2- به فرزندمان منتقل کنیم
یکی از مهمترین تهدیدات فضای مجازی برای ما کمرنگ شدن فرهنگ، آداب و رسوم ایرانی اسلامی ما توسط دشمن در شبکه های اجتماعی و پیام رسان هاست. و تولیدات رسانه ای دشمن که توسط ماهواره و امروزه بواسطه شبکه های اجتماعی با جدیت تبلیغ می شود.
آشنایی با فرهنگ، آداب و رسوم باعث می شود که تسلیم دشمن نشویم.
ب) آشنایی با روش های تربیتی صحیح در اسلام
روش های بسیار زیادی در این حوزه وجود دارد. مثلا سبک زندگی اهل بیت (ع) را نگاه کنید. سبک زندگی معصومین (ع) و تربیت نسلی آنها را می توانیم بیاوریم و الگو برداری کنیم و پیاده سازی کنیم. و این ضامن آسیب ندیدن فرزند ما در هر محیطی می شود. یعنی فرزند ما هم در فضای حقیقی و هم فضای مجازی مصون می شود.
ج) آگاهی های رسانه ای
- چیستی رسانه های نوین
- کارکردهای رسانه های نوین
- مالکان و گردانندگان رسانه های نوین
- بایدها و نبایدهای رسانه های نوین
- شبهات مربوط به فضای مجازی و رسانه
- شناخت فرهنگ های معارض با فرهنگ اسلامی-ایرانی و اهداف آن
- شناخت متخصصین آگاه و دلسوز رسانه های نوین