صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۱۹.اصول تربیت رسانه‌ای در خانواده اسلامی (اصل اصل اقتدار)

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد آل داوود

عنوان: اصول تربیت رسانه‌ای در خانواده اسلامی (اصل اصل اقتدار) 

۱۰ اصل تربیت رسانه ای در خانواده اسلامی:

۱۰– اصل اقتدار همراه با اعتماد، صمیمت و مهربانی    

  • والدین باید در اجرای اصول تربیت رسانه ای، از خود اقتدار نشان داده و در مقابل خواسته های نا به جای فرزندان از خود ضعف نشان ندهند و عقب نشینی نکنند؛ اما این اقتدار به معنای تندخویی، توهین، تحقیر و خشونت نیست. بلکه باید همراه صمیمیت، مهربانی و دلسوزی باشد.

والدین می توانند در این اصولی که گفته شد با جدیت و قاطعیت می توانند عمل کنند و از فرزندشان بخواهند که طبق این اصول رفتار کنند و از خانواده هم این را بخواهند. اما نکته بسیار مهم این است که همراه با صمیمیت و مهربانی باشد. فرزند نباید احساس کند که محدود شده است بلکه باید این حس را بکند که پدر و مادر چون او را دوست دارند این اصول را برای زندگی متعالی او پیاده سازی می کنند.

مثلا در فضای صمیمت و مهربانی محیط خانواده پدر خانه با پسر و مادر خانه با دختر ارتباط برقرار می کند. و این مراقبت ها را انجام می دهند.

زمانیکه می خواهید تلفن همراه به فرزندتان بدهید به او بگویید: فرزندم، این یک هدیه از طرف من به شماست. من هم تو را دوست دارم و به همین دلیل است که این ابزار را خریده و در اختیار تو قرار می دهم. از تو انتظار دارم این اصولی که می گویم را رعایت کنی چرا که آینده درخشان تو به عنوان فرزند من آرزویی برای من است. خوشبختی و عاقبت بخیری تو آرزوی من است. این موارد را پدر خانواده به پسر و مادر خانواده به دختر بگویند. در یک محیط پر مهربان و همراه با صمیمیت باید این مباحث مطرح بشود. با لبخند بگویند ولی مقتدرانه باشد.

سوال: اگر فرزند ما یکی از این اصول تربیت رسانه ای را رعایت نکرد، چه کار باید بکنیم؟

از روش های محدود کننده یا جملات نصیحت آمیز یا افرادی که بر روی فرزند اثرگذار هستند می توانیم استفاده کنیم.

این موضوع مهمی است پدر و مادر نباید بصورت مستقیم گاهی اوقات در چالش هایی که فرزندان در فضای رسانه دچار می شوند ورود کنند.

مثلا فرزند ما با یک نفر دوست صمیمی است یا با دایی یا عمو ارتباط خوبی دارد. از این افراد می توانیم بصورت نامحسوس استفاده کنیم. در این بحران ها خیلی نرم و با صبر و حوصله فرزند را باید به مسیر اصلی بازگردانیم.

در اصول تربیت رسانه ای نباید ضعف نشان بدهیم! و اگر ضعف نشان بدهیم فرزند ما تحت تأثیر فضای مجازی و رسانه و کلیپ های طنزی که در فضای اینستاگرام و تلگرام در حال پخش است و در آن نافرمانی را به فرزندان آموزش می دهند قرار خواهد گرفت. و به انحراف کشیده خواهد شد.

اگر برخی از این اصول ده گانه را پیاده سازی بکنید نگران نخواهید بود.

اصل الگوسازی

اصل آموزش و جایگزین سازی (زمانیکه آموزش های لازم را بدهید و جایگزینی برای پلتفرم های خارجی پیدا کنید آسیب نخواهید دید و اگر این پلتفرم های خارجی را از سبد رسانه ای خانواده تان حذف کنید بسیار کمک کننده خواهد بود) / مثلا مادر خانواده تمام ارتباطات خود را از واتساپ و تلگرام به ایتا و آی گپ بیاورد در خانه هم الگو سازی خواهد کرد. و جایگزین سازی را انجام خواهد داد.

اصل مسئولیت پذیری اصل حاکمیت قانون

محتوای درس
پیمایش به بالا