صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۳۱.چگونه اعتیاد اینترنتی را درمان کنیم؟ (قسمت دوم)

متن

متن

دوره سواد رسانه و فضای مجازی – استاد آل‌داوود  ۳۱.چگونه اعتیاد اینترنتی را درمان کنیم؟ (قسمت دوم)  متن

پیشرفت درس

۰% تکمیل‌شده

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد آل داوود

عنوان: چگونه اعتیاد اینترنتی را درمان کنیم؟ قسمت دوم

روش های ترک اعتیاد اینترنتی که ۵ روش در برنامه قبل مورد اشاره قرار گرفت. اما ۵ روش دیگر وجود دارد که برای خانواده ها توصیه می شود که این ها با پژوهش های بسیار زیادی بدست آمده است.

روش های درمان اعتیاد به اینترنت از نگاه فرینگ:

  1. تمرین وارونه

به عنوان مثال اگر صبح ها با ساعت گوشی بیدار می شوید سعی کنید که تغییر بدهید و با ساعت های دیجیتالی از خواب بیدار بشوید. چند دلیل دارد: یکی از دلایل مهم سلامتی شماست که در کنار آن می توانید از اعتیاد اینترنتی هم فاصله بگیرید. تلفن همراه شما مانند یک رادار عمل می کند. یعنی هر زمانی یک سیگنالی را به سمت BTS می فرستد و آن هم یک سیگنالی را دریافت می کند و این سیگنال ها توسط بدن جذب می شود. که به آن جذب تشعشع بدن از موبایل است. که متأسفانه تلفن های همراه هوشمندی که در کشور ما هستند هیچکدام استاندارهای لازم را رعایت نمی کنند و می تواند باعث سردرد و اختلالات گوارشی و سرطان بشود. تمامی این صحبت ها بصورت مستند در فضای مجازی موجود است.

شما زمانی که بدانید بدنتان تشعشعات خاصی را از موبایل دریافت می کند و می تواند منجر به بیماری برای شما بشود از آن دوری خواهید کرد. و این خیلی بهانه خوبی برای فاصله گرفتن از فضای مجازی و تلفن همراه است.

نکته ی دوم این است که شب ها اگر خواب باشید و تلفن همراه بالای سرتان باشد این تشعشات بیشتر جذب می شود چون در حال استراحت هستید.

نکته سوم این است زمانی که تلفن همراه شما وقتی که زنگ می زند و صفحه نمایشش روشن است. و به عنوان مثال شما از خواب بیدار شدید و در تاریکی اتاق سمت گوشی می روید و نور آبی که از تلفن همراه صادر می شود باعث خشکی چشم و آب مروارید خواهد شد.

بنابراین یکی از راه ها، تمرین وارونه است. و از چیزهایی که برای سلامتی شما ضرر دارد باید فاصله بگیرید و موارد دیگری را جایگزین کنید مثل استفاده کردن از دفترچه یادداشت و تقویم هایی که قرار های ملاقات را یادداشت کنید.

  • برنامه ریزی

خیلی از ما به میزانی در فضای مجازی غرق شدیم که از برنامه ریزی دور شدیم و اصلا آن را انجام نمی دهیم. و معمولا ساعت های زیادی را در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اسراف می کنیم.

اگر برنامه ریزی کنیم که در یک هفته به عنوان مثال کتاب بخوانید، فیلم نگاه کنید، ورزش کنید، تحقیق و پژوهش کنید، با فرزندتان بازی کنید، به خانواده برسید و … و زمانیکه این ها را انجام بدهید از طرف دیگر می توانید برنامه ریزی کنید که روزی یکی دو ساعت در فضای مجازی باشید. و زمانتان را در این فضا اسراف نکنید. با این برنامه ریزی ها می توانید نیازتان به تلفن همراه و اینترنت را کاهش بدهید.

  • تنظیم پرسش نامه

شما باید یک پرسش نامه تهیه کنید و در آن بنویسید زمانیکه از فضای مجازی استفاده می کردید چه چیزهایی را از دست داده اید. چه چیزهایی را از دست دادیم: وقتمان هدر رفته است، محبتی که به فرزند داشتیم کاهش پیدا کرده، ارتباط خوبی که با همسرمان داشتیم را از دست دادیم، میزان زیادی از پولی که به خرید اینترنت دادیم را از دست دادیم و…

اینها را بنویسیم و این ها هم موضوعات بسیار مهمی است.

  • ملحق شدن به یک گروه حمایتی

اردوهای جهادی، پایگاه های بسیج، هیئات مذهی و گروه های خیریه و … بسیار گزینه های خوبی هستند.

  • حمایت های خانوادگی

در نهایت حمایت های خانوادگی است که خانواده شما چون بهتر می توانند شما را درک کنند و برنامه ریزی داشته باشند می تواند گزینه خوبی باشد تا شما را از اعتیاد به موبایل و فضای مجازی نجات بدهد.

این ها روش هایی که شما می توانید درون منزل خودتان به دلیل فقدان کمپ ها و کلینیک های ترک اعتیاد، اعتیادی که به اینترنت دارید را کاهش داده و بتوانید خودتان را نجات بدهید.

محتوای درس
پیمایش به بالا