صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۲۸.اعتیاد اینترنتی چیست؟

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد آل داوود

عنوان: اعتیاد اینترنتی چیست؟

  • یکی از خطرناک ترین و پرچالش ترین آسیب های اینترنت و فضای مجازی، اعتیاد اینترنتی است.

طبق پژوهش ها تقریبا یک میلیارد نفر از جمعیت ۵ میلیارد نفری که از فضای مجازی و رسانه استفاده می کنند به اینترنت اعتیاد دارند.

طبق پژوهش ها، اعتیاد اینترنتی موجب:

  • افزایش افسردگی
  • افزایش اضطراب
  • تمایل به خودکشی و دیگرکُشی در جامعه ها شده است.

 بر اساس این تحقیقات ذهن کسانی که به اینترنت اعتیاد دارند، هر۳۱ثانیه تمایل پیدا می کنند که به تلفن همراهشان و اینترنت مراجعه کنند. که باعث یک وقت کُشی بسار زیاد در افراد می شود. می تواند باعث ایجاد اختلال ادراکی و شناختی درون خانواده ها و درون افراد بشود.

نکته: خیلی از پژوهشگران در سطح دنیا، اعتیاد اینترنتی را خطرناک تر از اعتیاد به الکل، قمار و مواد مخدر می دانند. موضوع بسیار مهمی است.

اعتیاد اینترنتی چیست؟ هر زمانی که یک عادت تبدیل به یک اجبار بشود، اعتیاد محسوب می شود. موضوع بسیار مهمی است که این روزها بواسطه دوران کرونا و قرنطینه در افزایش ساعت استفاده ما از شبکه های مجازی و پیام رسان ها، می توانیم بگوییم که عمده افراد ما خصوصا نوجوانان و جوانان معتاد به اینترنت به حساب می آیند.

جوانی که به اینترنت اعتیاد دارند، خیلی از مشکلات خاص را پیدا می کنند یکی از آنها افسردگی است. از دیگر آسیب ها، اضطراب، دروغ ، فقدان کنترل زمان و .. است.

ایترنت برای این جوانان به عنوان اولویت اول زندگی محسوب می شود.

در دانش آموزان باعث اُفت تحصیلی آنها می شود. به جای اینکه به تحصیل بپردازند، مُدام در حال چت کردن های بیهوده در شبکه های اجتماعی هستند.

در سطح دانشجویان منجر به این می شود که هیچگاه نتوانند یک مقاله را از ابتدا تا انتها بخوانند! یا در بین دانشجویان باعث این میشود که توهمی درون آنها شکل بگیرد به نام توهم همه چیز دانی که باعث کاهش سطح مطالعه در کشور ما در حال حاضر شده است. دانشجویان ما متأسفانه تحت تأثیر اینترنت و فضای مجازی قرار گرفتند. برای اینها مشکلات جدی در کسب علم بوجود آمده است.

اعتیاد اینترنتی یک موضوع بسیار خطرناک است که می تواند به چند دسته تقسیم بشود. اعتیاد به پرونوگرافی امروزه یکی از اعتیادهای شایع بین نوجوانان و جوانان در سطح دنیا و کشور ما است. این اشاره به تعداد دفعات مراجعه نوجوانان و جوانان به سایت های آلوده و غیراخلاقی است. می توانیم بگوییم که اعتیاد به پرونوگرافی وجود دارد.

اعتیاد به چت کردن و روابط اینترنتی به جد مشهود است در اینستاگرام و تلگرام

اعتیاد به جستجو بسیار بالاست. جستجو بر روی کلید واژه های خاص

اعتیاد به رایانه و تلفن همراه هوشمند هم وجود دارد.

چند نکته مهم وجود دارد که اعیتاد اینترنتی می تواند منجر به اضطراب اطلاعاتی و افزایش استرس بشود. افزایش استرس در طول زمان می تواند به کاهش ایمنی بدن ختم بشود. کاهش ایمنی بدن یعنی اینکه بدن شما کاملا مستعد پذیرش بیماری های مختلف می شود.

افزایش استرس = کاهش ایمنی بدن

ما باید بدانیم که اگر اعتیاد اینترنتی پیدا کردیم و شیفتگی استفاده مداوم داشتیم، اگر روزی ۶ ساعت به بالا از اینترنت و فضای مجازی استفاده می کنیم بدانید که حتما به اعتیاد اینترنتی دچار شدید. این که اگر دائم تلاش می کنید تلفن همراهتان کنارتان باشد و این حس را دارید که اگر موبایلتان از شما دور باشد دچار استرس و اضطراب می شوید. این ها همه نشانه هایی است که نشان می دهد شما دچار اعتیاد اینترنتی شدید. درون کشور ما چون کمپ ها و کلینیک های ترک اعتیاد اینترنتی وجود ندارد باید خوددرمانی بشود.

در کشورهای انگلیس، آمریکا، چین، استرالیا و کره جنوبی کمپ ها و بیمارستان های ترک اعتیاد اینترنتی وجود دارد و متخصصینی را آموزش می دهند تا به افرادی که معتاد فضای مجازی هستند کمک کنند.

اعتیاد اینترنتی در طولانی مدت می تواند منجر به افسردگی و یأس شدید در افراد بشود و می تواند به یک اختلال به عنوان درماندگی آموخته شده در آنها ختم بشود.

درماندگی آموخته شده منجر به متوقف شدن فضای امید درون افراد می شود. زمانیکه امید در یک فرد از بین رفت و یأس جایگزین شد بدانید که او به سمت موضوعات غیرالهی حرکت خواهد کرد. و ما در ایات قرآن داریم که از رحمت خدا نباید غاقل بشویم. در بیانیه گام دوم انقلاب هم داریم که رهبر معظم انقلاب یأس و ناامیدی توسط دشمن را یکی از اصلی ترین برنامه های آنها در حوزه های تصویری و صوتی و اینترنتی دانسته اند. ما باید دقت کنیم که اعتیاد اینترنی آن اندیشه والایی که داریم و اهدافی که در بیانیه گام دوم انقلاب گفته شده و امید به ظهور حضرت حجت (عج) به خطر می اندازد. ما با یک برنامه ریزی صحیح برای خودمان و خانواده مان کمک کنیم تا اعتیاد اینترنتی در سطح کشور ما بوجود نیاید یا اگر بوجود آمده با روش هایی که بیان خواهد شد درمان کرده و ترک کنیم. تا به اختلالات روان شناختی دچار نشویم.

محتوای درس
اسکرول به بالا