صفحه اصلی دوره بازکردن همه
3 از 4

۱۰۳.از شیر گرفتن فرزندان قسمت اول

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: از شیر گرفتن فرزندان، قسمت اول

از شیر گرفتن فرزندان یک دوره ی مهمی است که گاهی اوقات به سرنوشت تربیتی بچه ها هم اثر می گذارد و لذا یک سری دقت نظرهایی باید داشت.

چند نکته برای از شیرگرفتن فرزندان:
• رعایت مقدمات از شیرگرفتن

برخی از این مقدمات عبارتند از:
۱- مادران در یک محیط مقدس و نورانی مثل مساجد، امامزاده ها و حرم ائمه معصومین (ع) نیت از شیر گرفتن فرزندان را بکنند و استمداد بکنند که خداوند متعال در این زمینه کمک بکند.

۲- در یک روز خوب و مناسب این کار را انجام بدهند.
مثل عید، ولادت و روز جمعه که برای شیعیان عید است.

۳- یک سوره یس تلاوت کنند و به روح حضرت علی اصغر (ع) هدیه کنند.

۴- مادر، خودش را در یک شرایط روحی و معنوی خوبی قرار بدهد.
مثلا در برخی از زمان ها استرس ها و اضطراب های خاصی وجود دارد مثل شب عید که خانه تکانی انجام می شود. لازم است که این ها را از خودشان دور کنند. آرامش برای از شیر گرفتن بسیار مهم است که مادر باید داشته باشد.

۵- حمایت شوهر از همسر
آقایان باید کنار همسرشان باشند و کمک کنند تا این کار بصورت صحیح انجام بشود.

• روش های از شیر گرفتن فرزندان

دو روش برای این کار وجود دارد:

۱- روش دفعی:
مادر فرزند برای این کار فرزندش را دو روز نزد مادربزرگ می گذاشت تا عادت شیر خوردن از سر بچه بیفتد. این روش آسیب های فراوانی داشت. فشار عصبی، روحی و روانی که در اثر دوری کودک بر او متحمل می شد، گاهی اوقات تا پایان عمر با او همراه بود.
در قدیم در همین روش های دفعی، مادر از فلفل استفاده می کرد تا فرزند را از خودش دور کند. فرزند دچار فشار روحی و روانی شدیدی می شدند و دچار تیک های عصبی می شدند. به لکنت زبان و ناخن جویدن می افتند. این ها به خاطر فشار روحی دفعی اتفاق می افتد.

۲- روش تدریجی:
از نتایج این روش این است که پاسخدهی خوبی دارد. می تواند فرزند را در یک آرامش روحی و روانی قرار بدهد و زمینه فشارهای عصبی و اضطراب های شدید را در فرزندان خردسال ایجاد نکند.
بچه ها زمانی که از شیر مادر تناول می کنند دو نیاز را برطرف می کنند. اول نیاز تغذیه ای که یک نیاز جسمی برای آنهاست و نیاز مهمی هم است و دوم نیاز عاطفی. فرزند زمانی که از سینه مادر شیر تناول می کنند یک ارتباط عاطفی و نزدیکی با مادر برقرار می کنند.
در ضرب المثل ها داریم که ترک عادت موجب مرض است. مطمئن باشید یک عادتی اگر بصورت دفعی ترک بشود طرف مقابل را دچار آسیب خواهد کرد. اگر بصورت تدریجی این عادت ترک بشود می تواند کمک کننده باشد تا آسیب ها کمتر باشند.

محتوای درس
اسکرول به بالا