صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۱۶.اصول تربیت رسانه‌ای در خانواده اسلامی (اصل همراهی)

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد آل داوود

عنوان: اصول تربیت رسانه‌ای در خانواده اسلامی (اصل همراهی)

۱۰ اصل تربیت رسانه ای در خانواده اسلامی:

۷- اصل همراهی  

  • همراهی والدین با فرزندان در فعالیت های رسانه ای می تواند کمک کننده باشد.

الف: حضور فیزیکی فعال:

والدین هنگام استفاده از فضای رسانه های نوین، در کنارشان حضور داشته و یا حداقل فعالیت فرزندان برای فرزندان قابل رویت باشد.

می توانید هنگامی که فرزندتان از فضای رسانه استفاده می کند  در کنار او حضور فیزیکی فعال داشته باشید. البته با توجه به این نکته که او فکر نکند که او را کنترل می کنید. یعنی به او بگویید: میخواهی من به تو کمک کنم برای جستجوی تکالیفت یا انجام تکالیفت؟ یا از او کمک بخواهید که به شما کمک کند تا نحوه ی درست جستجو کردن را به شما یاد بدهد تا فرزند هم یک شخصیتی برای خودش در نظر بگیرد و خوشحال بشود که چیزی را به شما آموزش می دهد و شما هم آن نظارت نامحسوس را کنار او به عنوان حضور فیزیکی فعال داشته باشید.

  ب: مشارکت:

والدین نیز همانند فرزندان و همراه آنان از فضای مجازی استفاده کنند.

مثلا شما با لبخند وارد فضایی که فرزند در حال استفاده است  بشوید. البته توصیه می کنیم که حتما فضا یا جایی که فرزند شما از فضای مجازی استفاده می کند در تیررس و نگاه شما باشد. یعنی نباید مکان خصوصی و در بسته باشد.

اصل همراهی، یک اصل بسیار مهمی است. در اتحادیه اروپا هم چند سال قبل یک پژوهشی به نام صیانت از کودکان برخط اروپایی بود. یکی از استراتژی هایی که این اتحادیه بعد از این پژوهش در سال ۲۰۱۸ میلادی به خانواده ها می کنند این است که خانواده ها باید فرزندانشان را در استفاده از فضای مجازی همراهی کنند.

محتوای درس
اسکرول به بالا